hirdetés

Napokig bolyongott, idős gazdáját keresve a szintén koros kutya, akire végül a Közút munkatársai találtak rá az M0-ás mellett, sokkos állapotban. Több állatmentő szervezettel közösen sikerült megmenteni.

hirdetés

Összehangolt akcióval sikerült megmenteni Mangót, azt a 13 éves, rossz állapotban levő kutyát, aki idős gazdája keresésére indult, majd napokig bolyongott. Végül a Magyar Közút szigetszentmiklósi mérnökségének munkatársa az M0-ás autóút diósdi felhajtójánál talált rá a legyengült, sokkos állapotban levő állatra – számolnak be az esetről a Magyar Közút közösségi oldalán.

Nem hagyták magára

A szigetszentmiklósi mérnökség útellenőre szokásos ellenőrző körútját végezte, mikor a szalagkorlát mögött észrevett egy nagytestű, világos színű kutyát. Nem hagyta magára a szemmel láthatóan idősebb, rossz állapotban levő négylábút. Óvatosan megállt mellette, majd azonnal tárcsázta a kollégáit, valamint a CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesületet.

Több szervezet fogott össze

Az egyesület vezetője segítséget kért a Magyar Rescue 4X4 és az Érdi Civil Állatmentők csapatától, hogy mihamarabb biztonságba juttassák a sokkos jószágot. Pár perc alatt sikerült is befogniuk a kutyát, akiről a mikrochip leolvasása során kiderült, hogy 13 éves és Mangónak hívják.

Kórházban levő gazdáját kereste

Mint az állatmentők megtudták, Mangó idős gazdája felkutatására indult, akit megromlott egészségi állapota miatt kórházban ápolnak. Emiatt kezdetben ismerősök etették és sétáltatták a kutyát, ám az olyan rosszul viselte a magányt, hogy inkább az egyik segítő telephelyére költöztették.

Városokon át kóborolt

Erről a biatorbágyi telepről szökött meg, majd felbukkant Törökbálinton, Érden, s végül Diósdon. A megtalálását megelőző napon már az Anna-hegynél látták, ám eltűnt, mielőtt megfoghatták volna. Mint az érdi állatmentők bejegyzésében írják, ők már kilenc napja próbálták befogni, sikertelenül.

Mangó mentőakciójáról videó is készült:

Azonnal orvoshoz vitték

A mentőcsapat azonnal állatorvoshoz vitte Mangót, ahol a kivizsgálás során kiderült, hogy a fején és a lábán is vannak sérülések. Sokktalanításra és megfigyelésre egy éjszakát a kórházban maradt, majd szerdán a budafoki állatmentők egyik önkéntese vitte haza otthonába lábadozni.

Mangó gazdit keres

Mint a beszámolóban írják, Mangóról gazdája lemondott. Ennek oka a Budafoki Kutya-mentő CHIP-et Csapat bejegyzéséből derül ki, a gazda belátta, hogy Mangó nem kinti tartásra, hanem lakásba való, ahogy azt korábban megszokta. Így az idős jószág jelenleg gazdikereső. Érdeklődni felőle a CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesületnél a 0630/886-6940-es telefonszámon lehet.

állatmentés állatvédők chip elszökött kutya bejelentése idős kutya kutya és ember kutya és ember kapcsolata kutya sokkot kap kutyamentés mirkochip sokk sokkos kutya szökés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink