hirdetés

Az óriás bernáthegyi a világ legjobb szomszédja: a közelben lakó néni kitörő örömmel fogadja látogatóját

Szénási Szimonetta

2023. március 1 - Kép: YouTube

Brody, a bernáthegyi és legjobb barátja, Sally nem mindennapi páros. Ugyanis Sally Reenhorn már 90 esztendős is elmúlt. A barátok mégis elválaszthatatlanok, míg egy költözés sem állhatott az útjukba.

hirdetés

Számos szokatlan, ám szívmelengető barátságról adtunk már hírt. Emlékeztek Philre és Estherre, a szorongó kutyára és terápiás malacára? Vagy ott van az elválaszthatatlan páros, Colton és Bucket, a bernáthegyi keverék és a szarvasmarha. De ismerünk macskákért rajongó ebeket, sőt magukat kisgyereknek képzelő óriási házőrzőket is, akiknek a legfontosabb személy az életükben egy totyogó. Nos, ezúttal egy hasonlóan csodálatos párosról szeretnénk mesélni nektek, méghozzá Brodyról és Sallyről. Hogy mitől különlegesek? Az egyikük egy jól megtermett bernáthegyi, míg másik fél egy törékeny idős hölgy, aki már 90 éves is elmúlt. Ugye, hogy ez nem egy mindennapi történetnek ígérkezik?

Közvetlen szomszédság

Mount Vernon egyik utcácskájában található két szomszédos ház, amelyeket nem választ el kerítés egymástól. Ennek, na meg a végtelen kíváncsiságnak hála egy nap egy buksi fejű kiskutya jelent meg az akkor 93 esztendős Sally Reenhorn portáján.

A kutya a szomszéd bernáthegyije volt, név szerint Brody, s mint kiderült, nem egyszeri alkalomnak szánta a látogatást.

Minden egy eltűnéssel kezdődött

Dave és Edie Mazzarella kedvence már hatalmas jószág, ám termeténél csak kedvessége nagyobb. Így volt ez akkor is, mikor először döntött úgy, hogy átmegy vendégségbe a mellettük lakó idős hölgyhöz. A kutya ekkor mindössze 12 hetes volt, s gazdáit teljesen kétségbeejtette eltűnésével.

– Éppen megfürdettem, majd amikor bementem a házba, eltűnt – emlékezett vissza Dave Mazzarella. Szerencsére nem kellett sokáig keresniük, hamar rátaláltak a szomszédoló ebre.

Az alábbi angol nyelvű felvételen Sally mesél szőrös látogatójáról és kapcsolatuk kezdetéről:

– Egy kiskutya feküdt a tolóajtóm mellett és olyan aranyos volt! És kicsi. És nem akart elmenni. Ő volt Brody –idézte fel Sally Reenhorn. Mivel az asszony nem tartott otthon kutyatápot, rögtönzött:  – Arra gondoltam, hogy talán egy kis kenyeret szeretne. És imádta! Nem fogjátok elhinni, de a mai napig nem fogad el tőlem kutyatápot, csak kenyeret – mesélt 2019. májusában a Komonewsnak az akkor 95 éves asszony.

Állandó látogató

Brodyból rendszeres vendég lett, minden nap meglátogatta a nénit, volt, hogy naponta háromszor-négyszer is. Rövid időn belül szoros barátság szövődött köztük. A kutya néha felmászott a kanapéra, és együtt nézték a focimeccset. Máskor a kertészkedésben segédkezett. Edie Mazzarella csodállattal szemlélte a nem mindennapi kapcsolat szárba szökkenését, majd virágzását.

Az Instagram tette híressé őket

Dave egy idő után elkezdett videókat készíteni a párosról, amiket feltöltött az Instagramra is. Ennek köszönhetően Brody és Sally kisvártatva igazi híresség lett. A felvételek egyúttal azt is jól dokumentálják, hogy lett a kölyök bernáthegyiből hatalmas jószág.

Sally 97. születésnapját is együtt ünnepelték:

A korral járó problémák

Ám ahogy Brody nőtt, Sally úgy idősödött. A korával járó problémák is sokasodtak, köztük sajnos egy szívroham is utolérte az asszonyt. Ekkor gyermekei úgy döntöttek, ideje, hogy édesanyjuk egy számára biztonságosabb idősek otthonába költözzön.

Fájdalmas elválás

Sally a 95. születésnapját már új otthonában töltötte. Szerencsére jól viselte a környezetváltozást, annak ellenére, hogy minden bizonnyal hiányzott neki a jól megszokott háza és kedves négylábú barátja is. A bernáthegyi azonban nagyon megszenvedte az elválást: még négy hónap múltán is rendszeresen átszaladt a szomszédba, megnézni, hogy Sally hazatért-e már. Majd csalódottan leült az ajtó sarkához, ott várva rá.

Az alábbi, tavaly megosztott poszt kommentjeiből kiderül, hogy Sally még a 98. születésnapjára készülve is jó egészségnek örvendett:

A viszontlátás öröme

Gazdái szorongva figyelték kutyájuk szenvedését, aki szemmel láthatóan egyre szomorúbb lett. A legtöbb alkalommal úgy kellett hazahúzniuk Brodyt, aki nem tágított Sally háza elől. Így ment ez egészen addig, míg Davenek mentő ötlete támadt. Beültette a jól megtermett kutyát a terepjáróba, és útnak indult a három mérföldre levő úticéljuk felé: Sally új otthonához.

Szia édesem! Szia!”

– kiáltotta az idős asszony, mikor meglátta a kutyát, és már karolta is át a nyakát. A barátok a délutánt az otthon parkjában töltötték. Élvezték a napsütést, a természetet, s persze egymás közelségét. Történetük egy újabb ékes példája az emberek és a kutyák csodálatos kapcsolatának.

barátságos kutya bernáthegyi kötődés kutya és ember kutya és ember kapcsolata ragaszkodó kutya szeretet szokás szökés szomorú kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink