hirdetés

Nem mindennapi barátság: a kutya és a kis boci olyanok, mint a borsó meg a héja

Szénási Szimonetta

2023. február 8 - Kép: YouTube

A mentett borjú és a kutya különleges barátsága csak tovább erősíti azt, amit eddig is tudtunk: az állatok csodálatosak.

hirdetés

Bucket, a mentett kis borjú és Colton, a bernáthegyi keverék nem várt módon találtak egymásra. Gazdájuk is őszintén megdöbbent a kutya és a boci barátságán.

Egy árverésről hozták el

Susan Klingenberg egy marylandi állattenyésztési vásáron talált rá Bucketra, az újszülött borjúra. A kis jószág azonnal elrabolta a hölgy szívét, így nem volt kérdés, hogy haza már együtt térnek. Odahaza Colton, a ház négylábú őre várta őket.

Azonnali helyfoglalás

Az első találkozás a két állat között igen mókásra sikerült. Ugyanis ahogy Bucket meglátta a kutya ágyát, azonnal belefeküdt.
– Biztosan nagyon kényelmesnek találta – summázta a vicces fordulatot a gazda.

„Elkutyásítás”

Susan másnap újabb meglepő dolgot tapasztalt: kutyája és újdonsült bocija szemmel láthatóan megtalálták a hangot. Együtt játszottak és szaladgáltak az udvaron. Ahogy gazdájuk fogalmazott, mint két kutya.

Amikor pedig elfáradtak a nagy viháncolásban, a két kimerült jószág összebújva aludt el. Ebből már sejteni lehetett, hogy

Olyan aranyosak voltak, mint két borsószem a hüvelyben

– emlékezett vissza Susan.

Az alábbi videó még az első időkben készült a két barátról.

Elválaszthatatlan barátok

A kezdeti összhang a későbbiekben is megmaradt. Hiába nőtt Bucket időközben hatalmasra – a jelenleg 5 esztendős patás több mint 5 mázsa –, továbbra is kutyabarátjával múlatja legszívesebben az időt.

Hogy a méretbeli különbségek se zavarják a közös programot, Bucket többnyire letérdel a bernáthegyihez. Amellett, hogy imádnak együtt szórakozni, gondokodnak is egymásról.

Az alábbi felvételen látszik, emnnyire túlnőtte Busket Coltont.

– Igazán szeretik egymást. Nagyon különleges dolognak tartom, hogy szemtanúja lehetek ennek a gyönyörű barátságnak – fogalmazta meg Susan.

Behívható

Az együtt töltött 5 év nyomot hagyott Bucketon, aki gyakran viselkedik úgy, mint egy kutya. Ráadásul okos kutya! Gazdája elmondása szerint elég csak hívnia, máris a lábánál terem. Személyiségében is gyakran emlékezteti Susant egy ebre, emiatt el is nevezte „füves kutyának”

Az állatokkal suttogó

Mint a farm YouTube csatornáján közzétett videók is bizonyítják, Colton igazán mély érzésű kutya, aki jelek szerint nemcsak a patásokhoz, de minden más állathoz is erősen kötődik, és remekül megtalálja velük a hangot.

A kutyus 9. születésnapjára videó is készült, rajta Colton valamennyi barátjával:

A videók tanúsága szerint a kecskékkel és a szamarakkal is remek viszonyt ápol, ahogy a többi ebbel, sőt a baromfiakkal is. Vérbeli „állatokkal suttogó”, ahogy gazdája is nevezi.

barátság barátságos barátságos kutya felismer e más állatokat hozzászoktatás kutya kapcsolat kutya összeszoktatása összeszoktatás szocializáció

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink