hirdetés

A világ legnagyobb „ölebe”: a bernáthegyi úgy kucorodik gazdája ölébe, mint egy kismacska

Szénási Szimonetta

2023. január 20 - Képek: YouTube

Ha azt mondjuk, öleb, nem éppen egy bernáthegyi képe ugrik be. Pedig igenis léteznek bújós óriások: a 76 kilós Max az élő példa rá!

hirdetés

Gazdája elnéző mosollyal, ám némi meggyőző erőt sűrítve hangjába kezd bele kedvence történetébe. Utóbbira azért van szükség, mert maga is tisztában van vele, nem éppen mindennapi eset, hogy egy 90 centiméter magas, közel 80 kilogrammos bernáthegyi úgy kucorodjon az ember ölébe, akárcsak egy pehelykönnyű kismacska. Pedig szeretett négylábúja, Max éppen ezt csinálja.

Ő Max, az óriásira nőtt öleb./Kép: YouTube

A vendégeknek is kijut a jóból

Ahogy az alábbi, angol nyelvű felvételen is látszik, a kutyus nemcsak a gazdit tünteti ki megtisztelő figyelmével, de a hozzájuk érkező látogatóktól is bezsebeli a dögönyözés-adagját. Jelen esetben a segítségükre siető tréner hölgynek pattan az ölébe – annak nem kis meglepetésére, amely jól tükröződik az arckifejezésében!

Sérüléseket is okozott már

A hatalmas szeretetbomba nem veszélytelen: több alkalommal is előfordult, hogy sérüléseket okozott a kitörő érzelmeivel. A zúzódásokkal gazdájának, mint meséli, orvoshoz kellett fordulnia.

Max néha túl hevesen fejezi ki a szeretetét. /Kép: YouTube

Természetesen ezek az esetek csak véletlenek voltak, a bújós bernáthegyi nem is sejti, hogy érzelmei megélése bajjal is járhat.

Az alábbi videóban gazdája néhány sebesülést is megmutat.

Termete és állandóan kaszáló, simogatást és figyelmet követelő nagy mancsai azonban könnyen megsérthetik az embert. Emiatt a kiképző azt tanácsolja Max gazdájának, hogy a vendégeiket is készítse fel a kedvencével való helyes bánásmódra.

Többek között ne engedjék magukra ugrálni az ebet, helyette fektessék a földre, és úgy simogassák, hogy közben finoman megfogják a mancsait. Így véletlenül sem tudja megütni vagy megkarmolni őket. Mivel a lábait többnyire figyelemfelhívásra használja, a szakember azt tanácsolja, ha elkezdi őket mancsaival „kaparni”, egy rövid időre hagyják magára a kutyát. Így megtanítva neki, hogy nem ez a helyes módja a kapcsolatteremtésnek.

Megfelelő módszerrel megfékezhető a hatalmas szeretetgombóc./Kép: YouTube

Érdemes szakemberhez fordulni

A fent kiemelt ötletek megoldási javaslatok Maxnek és gazdájának, ám ha te is hasonló cipőben jársz jószágoddal, vagy bármilyen viselkedési, illetve magatartási problémát tapasztalsz kedvenceden, érdemes mihamarabb felkeresned egy szakembert. Ő gyorsan és célzottan fogja tudni kezelni a helyzetet, megspórolva neked egy csomó időt és energiát.

Ez nem azt jelenti, hogy neked már nem lesz dolgot, sőt a munka oroszlánrésze így is a tied marad, de a szakszerű tanácsokat megfogadva sokkal gyorsabban fogsz célt érni. Utána pedig élvezheted a kutyázás minden örömét!

bernáthegyi felugrálás kiképző kutya a lakásban kutya nevelése kutya szeretet jele kutya ugrál kutyakiképző nagytestű kutya nagytestű kutyák öleb ölebek szeretet videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink