hirdetés

Barátság, ami éltre szól: a család kedvence játszani tanította a kis totyogót

Szénási Szimonetta

2023. január 8 - Kép: YouTube

A kisfiú és hatalmas kutyája között olyan szoros kötelék van, mintha csak testvérek lennének. Elvis kisbaba kora óta kíséri hűségesen a kicsit, aki imádja kedvencét.

hirdetés

– Mintha csak testvérek lennének: veszekednek a játékokon, ugyanakkor egy pillanatra sem tévesztik egymást szem elől. Ha Ted éjjel felsír, Elvis azonnal ott terem az ágyamnál, hogy felébresszen. Ilyenkor látszik rajta az aggodalom. Ő a világ legaranyosabb kutyája – szemlélteti kisfia és labradorja kapcsolatát a róluk készült kisfilmben az édesanya, Mikaela Bätz. Nézzük, hogyan alakult Ted és Elvis fantasztikus barátsága!

Törékeny kis lény

Amikor Elvis először találkozott Teddel, azonnal tudta, hogy a kisbaba valami nagyon különleges dolog, és nagyon finoman kell vele bánni. Mindig vele volt, hűséges testőrként kísérte a kicsit bárhová: együtt ettek, együtt játszottak és együtt pihentek – ahogy az az alábbi angol nyelvű felvételen is látszik.

Két kutya

Egy idő után, mikor a pici Ted már önállóbb lett, és megtanult mászni, elkezdte utánozni Elvist: a szájába vette a játékait, és négykézláb rótta a köröket hűséges kedvencével. „Lett két kutyánk” – fogalmazott viccesen az édesanya. Ugyanígy a kertben is mindenben követte Elvist. Így ha az eb füvet evett, bizony a kisfiú sem volt rest „legelészni” egy kicsit.

Vicces páros

Mindig nagyon szórakoztató volt figyelni a párost, ahogy együtt játszottak, és a kis Ted próbált minél inkább kedvencéhez hasonlítani. Ugatni is kiválóan megtanult a négylábú mellett – ahogy a videón is hallható. Ugyanígy Elvis is sok mindenben utánozza kis gazdáját, így van, hogy együtt cumiznak.

Közös edzés

Természetesen Ted kutyája képzéséből sem maradt ki. Ha Elvisnek épp órája volt, a fiúcska is lelkesen végezte a feladatokat: forgott, ült, feküdt, ahogyan trénerük – azaz édesanyja – kívánta.

Megható gesztus

Az édesanya egy nagyon kedves jelenet is elmesélt. Az eset nyáron történt, amikor is érett az eper, de a kertjükben nem volt egy szem sem. Elvis ezt szomorúan vette tudomásul, ám Ted nem hagyta annyiban a dolgot. A hűtőhöz ment, ahonnan pár szem gyümölccsel tért vissza. Az epreket szépen bedugdosta az ágyásba, majd megmutatta a kutyának is, aki nagy örömmel falatozta be a finomságot. Megható gesztus egy ilyen pici kisgyerektől.

Titkos nyelv

Mióta a kisfiú megtanult beszélni, szavakban is kifejezi, mennyire szereti hatalmas kutyusát, akit immár elmondása szerint is testvérének tekint. Rengeteget beszélgetnek, Ted minden gondolatát megosztja Elvisszel – bár az anyuka bevallása szerint ezt gyakran csak ők ketten értik. Mintha csak egy saját nyelvük lenne. Sőt Ted még olvasni is szokott kedvencének, és nem mennek ágyba anélkül, hogy jó éjszakát kívánna a kutyának.

Emellett ahogy egyre idősebb lett, egyre több dolgot megtanult elvégezni barátja körül. Elé tenni az ételét, ráadni a hámot, séta után megtörölni a mancsait, és így tovább. Minden szempontból tökéletes kutyatartó vált belőle.

A viszontlátás öröme

Ahogy Ted óvodás korba lépett, a párosnak meg kellett tanulnia külön tölteni a nap egy részét. Az anyuka elmondása szerint Elvis mindig nagyon hiányolja a kisfiút, és hatalmas az öröme, amikor végre hazaér az oviból: őrült farokcsóválással és puszikkal köszönti.

Egymás tanítói

A kisfiú és a kutya kölcsönösen tanítják egymást szeretetre, empátiára és türelemre. Ahogy Ted rengeteget okosodott kutyája mellett, úgy Elvis is sokat köszönhet kis gazdájának. Óvják és szeretik egymást, elválaszthatatlan társak, mintha valóban testvérek lennének.

barátság barátságos kutya gyerek gyerek és kutya gyerekek kutya családtag kutya és gyerekek kutya és kisbaba kutya kisbaba mellett

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!