hirdetés

Egy dobermann lett a kislány legjobb barátja: varázslatos képek a különleges kapcsolatról

Szénási Szimonetta

2022. november 26 - Kép: YouTube

Amikor Tara megkapta álmai kutyáját, egy dobermannt, nem is sejtette, micsoda különleges kapcsolat alakul majd ki kislánya és kedvence között. Fotókon örökíti meg a szép barátságot.

hirdetés

Tara Prucha egyik leghőbb vágya vált valóra, mikor Buddha, a dobermann pincser gazdája lett. Arra azonban nem számított, hogy kislánya, Siena életét is megváltoztatja a kutya.

Különleges kapcsolat

A kis Siena és az óriási Buddha között idővel mély barátság szövődött. Igazi társaik egymásnak a mindennapokban. Tarát olyannyira lenyűgözte ez a különleges kapcsolat gyermeke és kutyájuk között, hogy elkezdte fotózni a párost.

A Sienáról és négylábú barátjáról készült képek a Cutie and the Beast, azaz a Cuki és a Szörnyeteg nevű blogon érhetők el, a címmel utalva a méretbeli különbségekre, valamint a dobermannok gyakran félelmet keltő külsejére – amire a fényképek teljes mértékben rácáfolnak.

Tanító szándék

A látványos képekkel Tara nem pusztán lenyűgözni szeretné a nagyérdeműt, de képzési tanácsokat is megoszt oldalán, valamint a felelős tenyésztésről és a megfelelő tenyésztő kiválasztásáról is ír.

– Mivel nagyon kicsi gyermekünk van, szerettük volna a lehető legjobban megismerni a leendő családtagot. A megbízható tenyésztők csodálatosak: nagyon körültekintően választják ki a kiskutyáik új otthonát, akinek megvásárlásával egyszersmind te is a tenyészet örökös tagjává válsz – fogalmazott az édesanya, aki további előnyként emelte ki, hogy Buddha tenyésztője a számukra legmegfelelőbb temperamentumú kiskutyát választotta ki az eb személyében.

A páros YouTube csatornáján videók is láthatók a barátok mindennapjairól.

Képzés és nevelés

Tara arra is részletesen kitér a blogon, miként neveli Buddhát. Mint írja, naponta legalább háromszor mennek sétálni kedvencével, ezzel biztosítva a kutya számára a megfelelő edzettséget. Ugyanekkora figyelmet fordított a jószág képzésére is, ami pozitív megerősítésen és jutalmazáson alapult.

Kölcsönös szabályok

Kezdetben Buddha a nap 24 órájában gazdája mellett volt, de már ekkor nagyon érdeklődött a család legfiatalabb tagja, azaz Siena iránt. Mindig figyelmes és óvatos volt a kislánnyal, akit szintén megtanítottak arra, miként szabad játszani a kutyákkal.

 Nem állt szándékunkban, hogy Sienát és Buddhát direkt legjobb barátokká neveljük. Úgy gondolom, Buddha azt a nyugodtságot és természetességet értékelte, amivel Siena a kezdetektől körülvette. Idővel azt vettük észre, hogy ha a kutya pihenni vágyott, vagy csak szeretett volna valakit maga mellett tudni, amíg a csontját rágja, megkereste Sienát. Ő pedig élvezte, hogy Buddha mindig figyel rá – tökéletes társaság egy háromévesnek

– mesél a barátság kezdetéről az anyuka.

Búcsú

Buddha sajnos 2020 nyarán elhunyt Wobbler szindrómában.

Soha nem lesz még egy olyan gyengéd és csodálatos kutyánk, mint te. Rettenetesen hiányzol nekünk!

emlékeznek szeretett kedvencükre gazdái.

barátság barátságos kutya dobermann gyerek kutya és gyerek kutya és gyerekek kutya szeretet kutya szeretet jele pozitív megerősítés kutya szeretet

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink