hirdetés

Két hatalmas berni pásztor lett a kislány legjobb barátja: még babázni is együtt szoktak

Szénási Szimonetta

2023. január 17 - Kép: YouTube

A kutyák és a gyerekek között létrejövő különleges kapcsolatra gyönyörű példa Ruby és két berni pásztorkutyája, Lucy és Biggie, akik életük minden mozzanatát megosztották egymással.

hirdetés

Ahogy Ruby szülei, Natasha és Craig mesélik, amint hazahozták kislányukat a kórházból, azonnal bemutatták a család akkori két kedvencének. Lucy és Biggie pedig nemhogy örömmel, de szeretettel és vigyázó figyelemmel fogadták a csöppséget.

Már az anyaméhben kezdődött

Ruby esetében túlzás nélkül mondható, hogy különleges kapcsolata a kutyákkal már az anyaméhben elkezdődött. Ahogy édesanyja visszaemlékezik a várandósságra, kedves emlékként idézi fel, ahogy hatalmas jószágai közeledtek egyre gömbölyödő pocakjához.

Ahogy azt több vizsgálat is bizonyította, a kutyák nagyon is tisztában vannak azzal, ha egy nő várandós, sőt bizonyos esetekben előbb tudják azt, mint maga a leendő anyuka.

Báty és nővér

A két óriás sokkal több volt, mint házi kedvenc: barát, sőt testvér Ruby számára. Biggie, a kan kutya igazi bátyként mindig résen volt, leste Ruby minden mozdulatát, és rengetegszer nevettette meg őt. Lucy pedig nővérként végtelen gyengédséggel vette körül kis gazdáját. Ahogy édesanyja fogalmazott, különleges módon kapcsolódtak egymáshoz.

Ezen a 2019-es angol nyelvű felvételen a kis Ruby és hatalmas kutyusai első éveibe pillanthatunk be.

Bővült a család

Időközben Rubynak kistestvére született. Sonny szintén a csapat tagjává vált, így már négyen alkottak elválaszthatatlan egységet. Együtt játszottak, együtt aludtak, együtt ettek és mindenüket megosztották egymással – még a kutyaajtót is, amin a gyerekek éppoly ügyesen közlekedtek, mint a négylábúak.

Gondos gazdák

A két kisgyerek lelkiismeretes gondozta is nagy barátait. Sokat sétáltak velük, megetették őket, és sosem hagyták, hogy unatkozzanak.

Sokat beszélünk arról, hogy mennyire fontos felelős tenyésztőtől vásárolni, és ha tehetjük, igyekszünk is benneteket megismertetni ilyenekkel. A Jacks&Bears kennelben októberben két berni pásztorkutya alom is született, melynek kölykei díjnyertes szülők csemetéi. Az apróságokról ITT érhetsz el részletes információt.

Közös vakáció

A közös kemping volt a család egyik legkedvesebb programja, ahova természetesen szeretett kutyáikat is magukkal vitték. Ezek a közös kirándulások feledhetetlen élményeik voltak valamennyiük számára.

A vakáción készült felvételeken megható látni, ahogy a két nagyra nőtt jószág úgy teljes értékű családtag, hogy közben megmaradtak maximálisan kutyának: rengeteget futkosnak, nagyokat sétálnak, kalandoznak szeretteikkel.

Búcsú

Ahogy a család közösségi oldalán olvasható, Lucytól búcsút kellett venniük, ám mint írják, emléke örökké velük marad. Azóta Biggie-hez csatlakozott Bula, egy szintén berni pásztorkutya.

berni pásztor berni pásztorkutya gyerek gyerek és kutya kutya családtag kutya és kisbaba kutya kisbaba mellett nagytestű kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink