hirdetés

Unatkozó, magányos kutya? 6 tipp hosszú távolléteid esetére

Buzgó Csilla

2021. augusztus 16

Mindig fáj a szíved, ha egyedül kell hagynod kedvencedet? Esetleg ő az a típus, aki jól viseli a csendes magányt, mégis úgy véled, megérdemel némi szórakozást, amíg nem vagy otthon? Bizonyára nem vagy egyedül.

hirdetés

Bár egy kiegyensúlyozott kutya általában képes elfoglalni magát pihenéssel és magvas gondolatainak elemezgetésével napi 7-8 órán keresztül, sajnos előfordul, hogy ennél hosszabb ideig maradsz távol. Nem minden eb viseli kifejezetten jól az egyedüllétet, ezért összegyűjtöttünk pár hasznos tippet erre az eshetőségre is.

Biztosítsd számára a jó kilátást!

Ha a lakásod kialakítása nem teszi lehetővé, hogy kutyusod napközben kémlelhesse a környék izgalmas eseményeit, szerezz be egy lépcsővel ellátott ülőkét! Az ablak mellé helyezve kedvenced bármikor felmászhat rá, s indulhat is a kutyamatiné élő adásban! Nyilván mondanunk sem kell, hogy mindig zárt ablakok mellett vesd be ezt a kelléket!

Rejts el jutalomfalatokat!

Nem csak az eb szimatát edzheted ily módon, de kíváncsiságát és motivációját is felkorbácsolhatod, ha trükkösen elérhető helyekre dugdosol száraz rágcsálnivalókat. Ennek a tippnek egy hátránya van: ha kutya néhány falatot nem lel meg, és te elfeledkezel róluk, könnyen odacsalhatják a hangyákat vagy más állatokat.

Szerezz be érdekes játékokat!

A különböző fejlesztőjátékok, melyeket általában jutalomfalatokkal kombinálva érdemes a négylábú gondjaira bízni, már egészen elérhető áron megvásárolhatóak. Az egyik legegyszerűbb típus a KONG, mely egy kaucsukgumiból készült, üreges rágóka. Megtöltheted bármilyen finomsággal, ám ha nem vagy otthon, inkább a száraztápot válaszd, nehogy a kutyus disznóólat csináljon a lakásból, mire hazaérsz!

Hívd segítségül a technológiát!

Bár áruk igen borsos, az interaktív kutyakamerák már-már azt az illúziót kelthetik kedvencedben, hogy egész nap vele vagy. Nem csak távolról kémlelheted kutyádat, hanem beszélhetsz is hozzá, illetve játszhatsz vele, dobálhatsz neki jutalomfalatokat, vagy lézerfénnyel szórakoztathatod őt.

 

Bérelj fel kutyasétáltatót!

Bizalmi állás, épp ezért jó ötlet először egy hozzáértő ismerőst megkérdezni, lenne-e a kutyadadusod. Ha időhiány vagy a távolság miatt nem vállalja az esetenkénti sétáltatást, akkor is van megoldás. Ma már számos, erre a célra létrehozott weboldal létezik, ahonnan kiválaszthatod a számodra legszimpatikusabb jelöltet erre a nemes feladatra. Lakhelyed és tevékenység szerint böngészhetsz ellenőrzött kutyaszitterek között, akik boldogan állnak rendelkezésedre, többnyire igen baráti áron.

Vidd kedvencedet kutyanapközibe!

Nem feltétlenül kell minden nap oviba járnia a kutyusnak, de ha heti 1-2 alkalommal társaságban időzik az egyedüllét helyett, már azzal is sokat tettél lelki egészségéért. Itt nem csak barátaival mókázhat, hanem étkezést, oktatást, edzést, valamint állandó állatorvosi felügyeletet is biztosítanak számára.

(Képek: Getty Images Hungary)

fejlesztőjáték játék a kutyával kutya egyedül van otthon kutyasétáltató magány magányos kutya otthon

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink