hirdetés

Amit eddig nem tudtál kedvencedről, azt megmutatja ez az okos kis eszköz: rád milyen meglepetés vár?

Hangai Lilla

2023. február 10 - Képek: Getty Images Hungary

A WiFi-re csatlakoztatható kisállatkamerák nagyszerű megoldást jelenthetnek, ha elfoglalt vagy, vagy egyszerűen az jelent biztonságot, ha napközben is szemmel tarthatod kedvencedet. Különösen nagy segítség lehet a kölyök nevelésében is, hiszen így nem kell a munkahelyeden azon izgulnod, hogy biztos minden rendben van-e a blökivel. Nem utolsó sorban pedig lerántja a leplet kedvenceink titkos életéről is; láthatóvá válik, hogy miben sántikálnak, míg a gazdi nincs otthon.

hirdetés

Hogy pontosan milyen előnyökkel jár egy ilyen kis szerkezet beszerzése, azt azonnal mutatjuk!

Nem kell aggódnod kedvenced testi épsége és egészsége miatt

A gazdiknál az egyik legnagyobb aggodalom lehet, hogy a kutyus, főleg kölyökkorban, megsérti-e magát valamivel, vagy megeszik-e olyasmit, amit nem szabadna. Nagyon találékonyak tudnak lenni az ebek, így még az óvintézkedések ellenére is megeshet, hogy olyan dolog történik, ami veszélyezteti a négylábú testi épségét.

A tartósan beteg kutyákért szintén aggódnak a gazdik és az a legnagyobb félelmük, hogy a blöki napközben rosszul lesz és nincs ott senki, aki segíthetne. Ezekre a problémákra is megoldást nyújt a kisállatkamera.

Vannak olyan modellek, amelyek jutalomfalatot adagolnak és beszélhetsz rajtuk keresztül az állathoz. Sőt, már olyan is létezik, ami figyelmeztet az applikáción keresztül, ha ugat az eb. Ezekkel a funkciókkal felvértezve biztos lehetsz benne, hogy nem maradsz le semmilyen történésről.

Tanulj valami újat a világukról

A legtöbb gazdi egyik legfontosabb célja, hogy jobban megismerje kedvencét. Ha jobban ismerünk valakit, lehetőségünk nyílik arra, hogy mélyebb kapcsolatot alakítsunk ki vele.

A pet kamerán keresztül lehetőséged lesz látni, hogy mivel szórakoztatja magát napközben a kutyus, milyen dolgok keltik fel a figyelmét és hogyan reagál a hiányodra. (Könnyen tetten érhető és csillapítható így a szeparációs szorongás.) Ha több kutyád is van, azt is láthatod, hogyan kommunikálnak egymással. Ha gondot jelent a romboló viselkedés a háztartásban, mint például a kaparás vagy a rágás, valószínűleg annak is fény derül a kiváltó okaira vagy hogy melyik kutya a ludas a dologban.

Arról nem is beszélve, hogy visszaszerezheted valamennyire a kontrollt egy eddig szabályozhatatlan szituáció felett. Így a munkahelyeden vagy a teendőid intézése során is sokkal nyugodtabb leszel. Főleg kezdők gazdiknak jelenthet ez óriási megkönnyebbülést.

Korrigálhatod a viselkedését is

A kölyök- és tinédzserkor számos kihívást tartogathat a kutya nevelésével kapcsolatban. Mivel sokat vagyunk távol az otthonunktól, úgy érezhetjük, hogy két lépést előre lépünk, majd egyet hátra, ugyanis napközben nem tudjuk javítani a negatív viselkedésmintákat.

Egy kisállatkamerán keresztül beszélhetsz kedvencedhez, így rászólhatsz, ha sokat ugat, vagy feltett szándéka, hogy beleássa magát a konyhai szemetesbe. Ha pedig odafigyel rád és kérésedre, vagyis abbahagyta, amit éppen csinált, az adagolón keresztül tudsz neki küldeni egy jutalomfaltot.

Ha megteheted, válassz olyan kamerát, amelyen éjjellátó funkció is van, így akkor sem kell a véletlenre bíznod a dolgokat, ha éjjel vagy távol.

beteg a kutya egyedül fél otthon elektronikai kiegészítők felügyelet gazdi elmegy otthonról kezdő gazdiknak kisállatkamera kölyökkutya kutya egyedül van otthon kutya szeparációs szorongás kutya viselkedése kutyával ismerkedés otthon otthoni veszélyek pet kamera tinédzserkor kutyáknál

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink