hirdetés

Okoskészülékek gazdiknak? Ezeket a kütyüket a kutyád is imádni fogja

Ferenczi Deborah

2021. december 5 - Képek: Getty Images Hungary

A modern technológia vívmányainak köszönhetően napjainkra tulajdonképpen már mindenre van valami okos megoldás, legyen szó bármiről. Így nem csoda, hogy a kutyád számára is számos olyan eszköz készült, melyek megkönnyítik az életét - és persze a gazdiét is!

hirdetés

A piacon található csúcstechnológiás termékek tömkelegének köszönhetően sem a kutyáknak, sem a gazdáknak nem volt még soha ilyen könnyű dolga. Számos olyan okos eszköz került a piacra, amelyek jelentős mértékben megkönnyíthetik az életedet és persze a kutyádét is. Íme néhány remek kütyü, amelyek ajándéknak is tökéletesek.

Digitális kutyatál

Az első és talán legpraktikusabb eszköz nem más, mint a mosogatógépben mosható digitális etetőtál. Olyan csúcstechnológiás funkciókkal rendelkezik, amelyek segítenek a gazdiknak abban, hogy a kutyáik egészséges súlyban maradjanak. Az intelligens tál nem csupán leméri az eb ételét, hanem azt is javasolja, hogy mennyit adj neki ahhoz, hogy megtartsa az ideális testsúlyát.

Kutya által aktiválható itató

Létezik olyan okos itató, mely elsősorban kültéri használatra készült. Ha a kutya szomjas, megnyomja a mancsával az adott itatót, és máris friss vízhez tud jutni. Így kinti használat esetén nem szükséges többet azon gondolkodni, hogy az edény szennyeződik, vagy hátborzongató csúszómászók másznak bele. Ráadásul ezáltal mindig friss vízhez juthat a kutyád, ami szintén nem utolsó szempont. Ezen felül választható opció az is, hogy vízszűrő készüléket helyezz az adott itatóra, így még inkább kimaxolva az egészséges vízfogyasztást. Télen ügyelj arra, hogy az eszközt fagymentes helyen tárold!

Kutyafigyelő kamera

Nagyon hasonló elven működik, mint a kisbabákat megfigyelő rendszerek. Amíg távol vagy, a csúcstechnológiás eszköz lehetővé teszi, hogy ne csak lásd kutyádat, hanem akár beszélgethess is vele. Ha látványosan stresszel, akkor megnyugtatgathatod a kamerán keresztül, ezzel is üzenve számára, hogy nincsen egyedül. A rendszer egyébként arra is figyelmeztet, ha mozgás van, vagy ha a kutyád ugat, esetleg pánikba esik. A kamerának köszönhetően egész nap, akár a világ bármelyik pontján interakcióba léphetsz az ebeddel.

Okosnyakörv

Az eszköz a GPS nyomkövető rendszert aktivitásfigyelővel kombinálja, és mindemellett csatlakozik okostelefonodhoz. Így nem kell külön cipelned, viszont folytonosan megfigyelés alatt tarthatod kutyádat. Lehetővé teszi, hogy figyelemmel kísérd, függetlenül attól, hogy hová tart és milyen messze van, így szinte lehetetlen az is, hogy elkóboroljon. Kiváló eszköz ez azok számára, akik sokat sétálnak póráz nélkül, vagy sportolnak a kutyájuk kíséretében. Ennek a nyakörvnek egy külön változata a specifikus aktivitásfigyelő, amely csatlakozik az okostelefonhoz. Az eszköz különlegessége, hogy képes nyomon követni a környéken lévő többi kutyát, így tudni fogod, hogy ki mikor sétál, illetve azt is, hogy mennyit és milyen mozgást végez a kutyád. Beütemezhetsz emlékeztetőket, játékidőket és sétákat más helyi felhasználókkal is.

Interaktív játék

Végezetül létezik olyan játék is, melyet akár a munkahelyedről is irányíthatsz. Ez az interaktív alkalmazás képes mondjuk egy csonttal okostelefonon keresztül játszani a kutyáddal. Tehát nem csupán figyelheted addig, amíg nem vagy otthon, hanem akár még nagyokat is játszhatsz vele az ebédszünetedben.

digitális kutya digitális kutyatál interaktív kutyajáték jövő kamera okos eszközök okos eszközök kutyáknak okoskészülék önitató technika

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!