hirdetés

7 hasznos mobilapp, amit minden kutyásnak érdemes letöltenie

Buzgó Csilla

2021. január 21

Egy modern gazdi kelléktárából nem hiányozhatnak azok a mobiltelefonos alkalmazások, melyek megkönnyítik, netán szórakoztatóbbá is teszik a kutyás életet.

hirdetés

Legyen szó akár elsősegélynyújtásról vagy kedvenced megörökítéséről, a kutyabarát fejlesztők mintha minden gazdi fejével gondolkodtak volna, mikor megalkották az alábbi mobilappokat.

Vigyél Haza Kutyakereső

Az azonos nevű alapítvány hasznos applikációja segítséget nyújt elkóborolt kutyák lokalizálásában. Fotót és lelőhelyet tölthetsz fel a megtalált ebről, valamint ha te veszíted el a kutyusodat, őt is hasonlóképp regisztrálhatod.

Emellett helymeghatározás útján láthatod a környékeden örökbefogadható ebeket, illetve azokat a benzinkutakat, kávézókat, éttermeket, melyek rendelkeznek ingyenesen használható kutyachip-leolvasóval.

Ha sérült, beteg állattal találkozol, az app ebben az esetben is támogat: részletes, képes elsősegélynyújtási kézikönyvet biztosít átlátható és felhasználóbarát formában.

DogSurf

Magyarország első számú kisállatszitting platformja egy neked megfelelő hozzáférési csomag megvásárlását követően lehetővé teszi számodra, hogy az oldalon regisztrált, ellenőrzött, hozzáértő pótgazdikkal vehesd fel a kapcsolatot.

Szállások, kutyanapközik és sétáltatók között böngészhetsz, valamint nyilvános felkérést is közzétehetsz az alkalmazásban, amire a potenciális kutyaszitterek reagálhatnak.

DogGo

Ez az alkalmazás, azaz a kutya-gazdi közösségi applikáció hasonlóképp működik, mint egy átlagos társkereső. A különbség az, hogy itt a kutyás élet határozza meg a hangulatot. Sétatársak között böngészhetsz, akikről olyan kulcsfontosságú információkat tudhatsz meg profiljuk alapján, mint kedvencük fajtája, érdeklődési körük, életkoruk, illetve tartózkodási helyük.

Ha a chatelés alapján szimpatikusak vagytok egymásnak, máris indulhattok közös sétára. Ezt követően hazaérve értékelheted az élményt és az illetőt is.

Pet Coach

Amennyiben épp nincs lehetőséged vagy időd állatorvoshoz vinni kedvencedet, értesz angolul és életveszély vagy súlyos, azonnali ellátást igénylő tünetek sem állnak fenn, kérdezz bátran online a Pet Coach szakértőitől! Ők nem csak egészségügyi, hanem oktatással és ápolással kapcsolatos témákban is készséggel állnak rendelkezésedre.

Miután elküldted a kérdésedet, illetve igény szerint képeket is csatoltál, egy állatorvos 24 órán belül visszajelez neked a tanácsaival.

DOGO Dog Training & Clicker

Angol nyelvű kutyaoktatási tippek és beépített klikker egyben! Ez az ügyes kis applikáció lehetővé teszi, hogy tapasztalt trénerektől kérj tanácsot, illetve célirányos oktatási programokat is felajánl. Az eredményeket a közösségi felületen publikálhatod fotók és beszámolók formájában.

Dog Whistler

Nincs kéznél kutyasíp? Semmi probléma! Ez a praktikus kis alkalmazás állítható frekvenciájú virtuális kutyasípot telepít a telefonodra, mellyel bármikor felhívhatod magadra kedvenced figyelmét.

Dogcam

Ha imádod fényképezni a kutyusodat, de néha elkél egy kis segítség, hogy fotogén legyen, ezt az appot neked találták ki. Tetszetős designja mellett abban is segít neked, hogy kedvenced ne a szélrózsa minden irányába tekintgessen, hanem a telefonod lencséjébe. Csipogó, ugató, fütyülő, és még sok másféle hanghatás garantálja, hogy még a legrezignáltabb ebek is azonnal feléd fordítsák buksijukat.

(Képek: Getty Images Hungary)

kóbor kutya jelentése kutyakereső kutyás applikáció kutyás appok kutyaszitter mobilalkalmazás okostelefon technológia

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink