hirdetés

13 meglepő és vicces kutyás jogszabály a világ körül: este 6 után nincs ugatás!

Buzgó Csilla

2020. augusztus 16

El tudsz képzelni egy kutyáját megharapó rendőrt, vagy renitens járókelőket, akik grimaszolnak a kutyákra az utcán? A jogalkotóknak mindkét szituációval meggyűlt a bajuk, ezért kénytelenek voltak rendhagyó szabályokat hozni.

hirdetés

A Magyarországon hatályos jogszabályok korrekt módon foglalják össze az állattartással kapcsolatos helyes és helytelen eljárásmódokat. Külföldön azonban előfordulnak olyan rendeletek is, melyek némi gondolkodásra és esetenként harsány nevetésre késztetik az olvasót. Vajon milyen események előzhették meg ezen regulák keletkezését?

Alaszka – Ebben az államban illegális a kutyádat a kocsid tetejére kötve szállítani. Ezek szerint legalább egy gazdi ezt a meglehetősen furcsa módját választotta a közlekedésnek.

Anglia – A pórnép kutyusai nem párosodhatnak a királynő corgijaival. Tragikus volna, ha kék vérük valamilyen fatális véletlen folytán felhígulna!

Arkansas – Little Rock városában az ebeknek tilos este 6 után ugatniuk. Vajon illemtanórákat is rendeztek nekik azért, hogy erre beidomítsák őket?

Észak-Karolina – Barber városa úgy határozott, hogy betiltja a spontán kialakuló kutya-macska harcokat. Kíváncsiak vagyunk, ezt hogyan, miként kommunikálták az érintettek felé.

Idaho – Errefelé tilos embereknek kutyakennelekben aludniuk. Nem akarjuk tudni, miért és hogyan keletkezett ez a jogszabály…

Illinois – Itt nem szabad a kutyáddal whiskey-t vagy szivart kóstoltatnod, sőt, ha a kedvenced uszkár, még a chicagói operaházba sem viheted be. Jó kérdés, az ebek bánják-e…

Minnesota – Tilos a cicáknak felkergetniük az ebeket a telefonoszlopokra. A szerepek felcserélése a tevékenység során azonban már nem zavarja a törvényhozókat.

Ohio – Paulding megyében a rendőr megharaphat bármilyen kutyát fegyelmezés céljából. Nem tudjuk, ki volt az első ilyen delikvens, de Cesar Millannek valószínűleg lenne hozzá egy-két keresetlen szava.

Oklahoma – Tilos az utcán a járókelőknek grimaszokat vágni a kutyákra. Továbbá három vagy több eb bandába verődése magánterületen csak a polgármester írásos engedélyével lehetséges. Úgy véljük, vicces egy hely lehet ez az Oklahoma.

A kedvesség sem veszett ki a törvényhozókból

Norvégia – Az orvosok csak a hímnemű ebeket és macskákat ivartalaníthatják, a nőstények számára így megspórolják a komolyabb lábadozási időszakot.

Olaszország – Torinóban a gazdikat jogszabály kötelezi arra, hogy naponta háromszor megsétáltassák kutyusukat. Aki ennek nem tesz eleget, pénzbüntetésre számíthat. Tízből tíz kutya egyetért!

Svájc – Bárki, aki kutyát szeretne tartani, előzetesen írásbeli pszichológiai felmérésen és gyakorlati tréningen kell átesnie. De ez még nem minden, ugyanis ebben az országban minden kutyának kötelező a házban, lakásban nyugovóra térnie. Így éjszakára még a nagytestű, egyébként kerti ebek is bevonulnak a családi otthonokba.

Svédország – Minden kutyaóvodának rendelkeznie kell legalább egy nagy, napos ablakkal, melyen keresztül a kis lakók gyönyörködhetnek a tájban. Egészen kivirult a szívünk a gondolatra!

(Képek: Getty Images Hungary)

érdekességek humor jogszabályok különleges szabály nagyvilág

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!