hirdetés

Kutyafelszerelés kisokos: ezek alapján válassz hámot, nyakörvet és pórázt

László Enikő, 2021. január 5

Egyszerű dolognak tűnhet, de kutyád biztonsága érdekében fontos, hogy körültekintően válassz számára pórázt, hámot vagy nyakörvet. Mutatjuk, mely tényezőkre figyelj!

hirdetés

A kutyáknak nincs szüksége rengeteg felszerelésre, amire azonban igen, azt gondosan kell kiválasztani. A biztonság a legfontosabb tényező, de manapság a stílus és a szépség is kiemelt figyelmet kap. Mutatjuk, mire ügyelj leginkább, hogy ideális felszerelése legyen kedvencednek.

Válassz nyakörvet hozzá illő pórázzal!

A méret a lényeg!

Az egyik legfontosabb tényező a póráz, hám vagy nyakörv kiválasztásánál az, hogy az megfelelő méretű, hosszúságú legyen. Ezek mindegyike többféle méretben kapható, a kutyák termetéhez igazítva. Vásárlás előtt érdemes lemérni kedvenced nyakát, mellkasának térfogatát annak függvényében, hogy hámot vagy nyakörvet szeretnél rá adni. Ügyelj, hogy a póráz hossza ne legyen se túl rövid, se pedig túl hosszú.

A Red Dingo nyakörv és póráz többféle méretben is elérhető.

A biztonság mindenek felett!

Fontos, hogy kedvenced póráza strapabíró anyagból készüljön, hogy ne tudja azt könnyen elrágni. Ez főleg kölyökkutyáknál lényeges, akik hajlamosak mindent rágcsálni. Egy óvatlan pillanatban ugyanis könnyedén végezhet egy vékony madzaggal, és futásnak eredhet. Ez pedig rendkívül veszélyes. A kistestű kutyák póráza általában valamivel keskenyebb, mint nagytestű társaiké. Ennek köszönhetően a termetesebb ebek a póráz vastagsága miatt kicsivel könnyebben irányíthatóak lesznek. Emellett kevésbé tudják elrágni, mint egy keskenyebb eszközt. Ha azt tapasztalod, hogy kutyád két mozdulattal tönkreteszi a szövetből és műanyagból készült pórázokat is, válassz strapabíróbb, láncszemekből készült eszközt!

Nem csak a flexi pórázok mérete állítható. A hagyományos módon kialakítottakból is kapható olyan, ami csat segítségével rövidíthető, hosszabbítható. Ez a tréning során rendkívül hasznos lehet: ha szükség van rá, kisebbre állítod, míg egy laza sétánál hosszabbra, ezzel nagyobb szabadságot biztosítva kedvenced számára.

A minőség biztonság

Nem csak a póráz vastagsága, rágásbiztossága a fontos. A nyakörv csatjának is erősen kell fognia, hogy ne csússzon szét, ezáltal pedig essen le kedvenced nyakáról. Ebből a szempontból a méretre állítható nyakörvek a legbiztonságosabbak. Ezekbe csak bele kell bújtatni kutyád fejét, mint például ebbe a Red Dingo nyakörvbe. Növésben lévő vagy rendszeres kozmetikázásra szoruló ebeknél (a szőr mennyisége miatt) ez nagy előny. Fontos azonban, hogy ne legyen se túl szűk, se túl laza. Az első esetben szoríthatja kedvencedet, a másodikban akár könnyedén ki is bújhat belőle. Az ideális méret az, amikor két ujjad még a kutya bőre és az eszköz közé fér.

A szín nem csak a stílus miatt fontos

A nyakörv, hám színének nem csak stílusbeli okai vannak. Természetesen ez is közrejátszik, hiszen a legtöbb gazda szeretné, hogy kedvence kiegészítői igényesek, szépek legyenek. Ám egy feltűnő színű nyakörv abban is segítséget nyújt, hogy könnyebben megtaláld kutyádat a futtatóban, parkban. Emellett fontos, hogy a nyakörv, hám milyen anyagból készül: lényeges, hogy kényelmes legyen kedvenced számára, és még véletlenül se irritálja a bőrét.

Az Én Kutyám Shop

Kutyádnak szüksége van valamire? Rendeld meg csupán néhány kattintással! Webshopunkban számos árucikk áll a gazdik rendelkezésére, legyen az felszerelés, kutyaeledel, jutalomfalat, táplálékkiegészítő, játék vagy az ápoláshoz, egészségmegőrzéshez szükséges termék.

 

shop.azenkutyam.hu

(Képek: Getty Images Hungary, Jóvári Krisztina)

hirdetés
Webshop
További cikkeink

Keresés az oldalon