hirdetés

Jócskán meglepődtek az egyenruhások, mikor besétált az őrsre az eb. Szerencsére felvétel is készült a szokatlan esetről!

hirdetés

Rosie, a border collie tavaly november 3-án a loughborough-i Southfields Parkban szökött el gazdájától egy séta alkalmával. Szegény kutyát a tűzijáték rémítette meg, az elől menekült. A gazdi riadalma sem lehetett kisebb, mikor hiába kereste elszelelt kedvencét. Ám a négylábú a lehető legokosabban oldotta meg a helyzetet, és oda ment, ahonnan egészen biztosan hazavinnék.

Kép: euronews/YouTube

A térfigyelő kamera rögzítette

Az okos jószág ugyanis a helyi rendőrőrsre sétált be, amit a közelben levő térfigyelő kamera is rögzített. Miután betért, majd felmérte a terepet, türelmesen leült, majd elfeküdt a váróteremben. Várakozott, mint minden rendes ügyfél. Egyszerűen hihetetlen!

Hasonlóan vélekedhettek a meglepett egyenruhások is, akikhez nem igazán szoktak önjáró kutyák betévedni. Pláne úgy, hogy valóban segítségre szorulnak!

Kép: euronews/YouTube

Vizet is kapott

A rendőrök azonnal ellátták a váratlan vendéget: vízzel kínálták Rosie-t, majd hívták az azonosítóján levő telefonszámot. Így a történet jól végződött, és a riadt jószág visszakerült az aggódó gazdihoz.

Nem a border collie volt az egyetlen

Hasonló történetről számoltunk be a minap, amelynek főhőse szintén egy eltévedt kutya, név szerint Baliey. Az ebet a történtek előtt nem sokkal korábban fogadták örökbe, így még új volt neki a környék, ahonnan nyoma veszett.

Gazdái nagyon megrémültek, amikor sehol sem találták odahaza kedvencüket, és azonnal a keresésére indultak. Sokan csatlakoztak a helyiek közül, akik a környék utcáin bolyongva próbáltak a szökevény nyomára bukkanni. Eközben a kétségbeesett gazdi a közösségi oldalakon is megosztotta Baliey képét.

Animal Rescue League of El Paso – Facebook

Végül egyik út sem vezetett eredményre, hiszen ez az eb is maga oldotta meg a helyzetet: visszament a menhelyre, ahol korábban élt, majd egyszerűen becsöngetett! Nem viccelünk, az eszes jószág tényleg megnyomta a kapucsengőt, így jelezve, hogy odakint van! A több mint meglepő akcióról fotó is született, amin egy nagyon vicces perspektívából látható az éppen kapuzó kutyus.

Hogy ne történjen hasonló!

Bár mindkét történet jó véget ért, és némiképp viccesek is a leleményes hazatalálások, mégsem szabad megfeledkeznünk arról, mekkora veszélyt rejt, ha elcsatangol a kedvenced! Baleset érheti, bánthatják, és örökre nyoma veszhet, ha túl messzire kerül, vagy valaki befogadja.

Emiatt roppant fontos, hogy – eleget téve az előírásoknak –, legyen mikrochip az állatban. Számos esetről adtunk hírt mi is, amikor nagy távolságokból, akár évek múltán, de az aprócska eszköznek hála visszakerült szerető családjához az eltűnt kutya.

Másrészt séta idején mindig tedd pórázra az ebet, emellett ügyelj arra, hogy az ajtó és a kertkapu megfelelően záródjon. Ugyanígy a kerítés állapotát is ellenőrizd rendszeresen, hogy ne tudjon megszökni négylábú barátod. Kritikus pillanat szokott lenni az autóval való ki- és beállás, gyakran ezt a pár percet használják ki a szökevények. Így ezidő alatt érdemes elzárni a kutyát. Autózás esetén szintén figyelj a megállás és az elindulás pillanataira, hiszen ilyenkor az eltűnés mellett egy esetleges balesettel, gázolással is számolnod kell.

border collie elszökött kutya bejelentése eltűnt eltűnt a kutya elveszett elveszett kutya elveszett kutya megtalálása gazda és kutya kutya elszökött kutya és ember kutya és ember kapcsolata mikrochip okos kutya rendőrség

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink