hirdetés

15 hónap után találták meg az elveszett kutyust: videón a megható találkozás

Ferenczi Deborah

2021. november 30

Nemrégiben megható találkozás történt hazánkban, ugyanis egy elveszett kutyus 15 hónap kóborlás után talált vissza a gazdájához. A szívszorító pillanatot az Ebremény Kutyavédő Egyesület örökítette meg és posztolta saját Facebook oldalára.

hirdetés

Nem kevesebb, mint 15 hónappal ezelőtt történt, hogy Yoko, egy border collie keverék kutya eltűnt az otthonából. A gazdái annak ellenére, hogy ilyen sokat vártak arra, hogy visszatérjen hozzájuk, soha nem vesztették el reményt abban, hogy kedvencük egyszer újra hazatalál.

 

Yoko megtalálása

Yoko gazdái ugyan minden nap várták kutyusukat, közben folyamatosan ideglenes örökbefogadóként fogadtak az otthonukba gazdátlan ebeket. Mivel érezték, hogy Yoko egy napon előkerül, nem fogadtak örökbe egyetlent sem. A család igazi kedvencére végül egy hölgy talált a Kopaszi-gátnál. Azonnal értesítette az Ebremény Kutyavédő Egyesületet, mivel saját bevallása szerint a kutya nagyon félt, így esélye sem volt arra, hogy esetleg ő fogja meg.

A gazdik megtalálása

A bejelentés után megkérték az állatmentők a hölgyet, hogy amíg oda érnek, készítsen egy képet a kutyáról, amit majd ők megosztanak Facebook bejegyzésben, annak reményében, hogy mihamarabb jelentkezik az állat gazdája.

Legnagyobb örömünkre a kutyus gazdija hamar megkeresett minket. Kiderült, hogy Yoko már 15 hónapja eltűnt és már mindenhol keresték, de ezidáig nem találták sehol” – nyilatkozta Győrffy Viktória, az Ebremény Kutyavédő Egyesület önkéntese

A kutya mentése

A kutya mentése egyáltalán nem volt egyszerű folyamat, ugyanis az eb nagyon félt az emberektől. Még az ételhez is meglehetősen hosszas várakozás után volt hajlandó hozzányúlni. Majd megjelent a gazdi is a helyszínen, akit Yoko azon nyomban felismert, és örömmel rohant hozzá. A kutyának egyébként nem esett baja, teljesen egészséges volt, mikor megtalálták.

A kutya, aki két és fél év után került elő

Szintén hasonló eset történt egy sárpentelei településen, ahol is egy eltűnt kutya két és fél év után tért vissza gazdájához. A kutyus egy másik ebbel kóborolt el, majd valahol elveszthették egymást, ugyanis az egyikük hazatért, a másikuk pedig nem. A gazdája hűségesen várta az állatot, ám két és fél év után már nem hitte volna, hogy viszontlátja. Ekkor jelentkezett a Fema Állatmentő Egyesület, hogy megtalálták a kutyáját, mégpedig egy rendőrségi ügy kapcsán. Az állat eltűnésének igazi oka az volt, hogy a gánti szőlőhegyen tartották fogságban, és csak egy házkutatás során találtak rá. A kutyát a chip alapján azonnal be is tudták azonosítani, így a gazdája nagy örömére két és fél év után újra magához ölelhette.

Yoko és a sárpentelei kutya esete a tökéletes példa arra, hogy soha nem szabad feladni egy elveszett eb keresését.

( Képek: Getty Images Hungary)

állatmenhely elveszett kutya kóbor kutya kutya mentése

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink