hirdetés

Az altatás elől menekült meg az árva kutya: szívszorító, hogyan fogadta megmentőjét

Szénási Szimonetta

2022. szeptember 29 - Képek: TikTok

Beart a halál torkából mentette meg az önkéntes állatvédő, aki az elaltatása előtti utolsó órában adott új esélyt a kutyának.

hirdetés

Mindössze egyetlen órán múlott, hogy Bear, azaz Medve elkerülje a végzetes beavatkozást. Hála az őrangyalként felbukkanó állatvédőnek, az árva kutya esélyt kapott az életre.

Bear élete mindössze egy órán múlt. / Kép: TikTok

Reménytelen helyzet

Bear élete nem volt könnyű. Kóbor kutyaként rótta Texas utcáit, ahol befogták, és egy hasonló sorsú kutyák számára fenntartott telepre vitték. Ott a látogatók közül senkinek sem akadt meg a szeme a nagytestű, szelíd tekintetű, 11 éves jószágon, akit egyre jobban megviselt a helyzet. Egy idő után már fel sem emelte a fejét a fekhelyéről, és szemmel láthatóan elvesztette az abbéli reményt, hogy egyszer kikerül börtönéből.

Csupán egy órán múlt az élete

Végül Bear neve 28 társáéval együtt felkerült az elaltatásra ítélt állatok listájára. Innentől már teljesen reménytelennek tűnt a helyzet, de hála a gondviselésnek, a tragikus sorsra ítélt kutya megmenekült.

@madtotherescue

go change some lives 💙 @BARC ANIMAL SHELTER VOLUNTEERS #fyp #adoptdontshop #fosteringsaveslives

♬ Married Life (From "Up") - Sergy el Som

Az altatás napján, pontosabban a beavatkozás előtt egy órával felbukkant a telepen Madeline Garvis önkéntes állatmentő. Azonnal beleszeretett Bearbe, és értetlenül állt a helyzet előtt, miként kerülhetett fel egy ilyen jámbor, nyugodt és barátságos kutya az eutanázialistára.

5 évet fiatalodott

Amint megmentője kihozta Beart a kennelből, a kutyát mintha kicserélték volna. Visszatért belé az élet, boldogan csóválta a farkát, jelezve, mennyire örül a szabadságának, és hogy végre valaki közeledik felé.
– Amint kiértünk vele, öt évet fiatalodott – mondta az önkéntes Bearről, akit annyira megszeretett, hogy elhatározta, mihamarabb szerető otthont keres neki.

A kutyára odakint rá sem lehetett ismerni, szó szerint kivirult. / Kép: TikTok

Mint kiderült, a kedves négylábú nemcsak jó természetű, de nagyon okos is. Szépen járt pórázon, parancsszóra leült, pacsit adott, és szerencsére az egészsége is rendben volt.

Mintha kicserélték volna

Egyszerűen hihetetlen volt a különbség, milyen változás állt be Bear viselkedésében a szabadulása után. Még Madeline Garvis is megjegyezte, milyen ritkán van arra lehetőség, hogy egy bezártan élő kutyát a rácsokon kívül is megismerjenek. Pedig csak olyankor látszik igazán, milyen személyiséget rejt a bundás külső. Sokszor azonban még olyankor is idő kell hozzá, hogy a korábbi tapasztalatai után az állat ki merjen nyílni.

állatmenhely árva kutya eutanázia kóbor kutya kóbor kutyák megmentése kutya és ember kutya és ember kapcsolat kutya eutanázia mentett állatok mentett kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!