hirdetés

Sokkos állapotban találtak rá a dobozba zárt, útszélén hagyott csivavára: megdöbbentő, még mit műveltek vele

Szénási Szimonetta

2022. július 24 - Képek: YouTube

Stanley, a 8 éves mozgássérült csivava hatalmas kínokat élhetett át, mikor szívtelen gazdái az autópálya szélén hagyták, egy apró dobozba zárva. A sokkos állapotban levő kutyát állatmentők vették szárnyaik alá.

hirdetés

Az út mellett, egy kis dobozba zárva találtak rá Stanleyre, a nyolc esztendős csivavára az egyesült államokbeli Oaklandben. A sokkos állapotban levő állat nem csak a félelemtől nem tudott mozdulni: Stanley körülbelül 9,5 kilogrammot nyomott, ami a fajta normál súlyának csaknem kétszerese.

Stanley a hatalmas súlytöbblet miatt járni sem volt képes. / Fotó: YouTube

A magára hagyott jószágot helyi állatmentők, a Ramapo-Bergen Animal Refuge munkatársai vették szárnyaik alá. Stanley egy hetet töltött a menhelyen, majd olyan gondozóhoz került, akinek van tapasztalata egészségügyi problémákkal és testi fogyatékkal élő kutyák ellátásában.

Kerekeskocsit vásároltak Stanleynek

Újdonsült gazdája elmondta, rögtön látta, hogy Stanley tele van szeretettel és ragaszkodással. A sokk elmúltával a befogadók elsődleges célja az volt, hogy a csivava mihamarabb elérje az egészséges testsúlyt. Ennek érdekében mindent meg is tettek.

A helyi közösség jólelkű tagjai is összefogtak az ügy érdekében: kerekeskocsit vásároltak Stanley-nek, és a fizikoterápiáját is támogatták.

Az alábbi angol nyelvű videón Stanley rehabilitációja és csodás átalakulása követhető nyomon.

Rá sem lehet ismerni az elhagyott csivavára

A közelmúltban közzétett videó alapján sikerrel járt az akció: Stanley súlyának a felére fogyott. Mint a felvételen is látszik, ügyesen megtanulta használni a kerekesszéket, azóta pedig próbál ismét önállóan járni. Az úszást is nagyon szereti.

A kezdetben nagyon félénk és visszahúzódó kutya teljesen kinyílt, a képek tanúsága szerint boldogan fürdőzik új családja figyelmében és szeretetében. Gazdái pedig mindent meg is tesznek a kis jószág boldogságáért.

állatkínzás állatmentés állatmentők állatvédelem csivava túlsúly túlsúlyos kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink