hirdetés

9 jel, hogy a kutyád igazán boldog melletted: a testbeszéde mindent elárul

Ferenczi Deborah

2022. július 2 - Képek: Getty Images Hungary

Valószínűleg a legtöbb gazdinak az a legfontosabb, hogy a kutya igazán boldog legyen. Ennek érdekében általában mindent meg is tesznek. Azonban sok esetben a tulajdonosok nem biztosak abban, hogy az eb tényleg imádja őket, mert nem ismerik ennek jeleit.

hirdetés

Az alábbiakban összegyűjtöttünk 10 egyértelmű jelet arra vonatkozóan, hogy biztosan tudd, kutyusod nagyon boldog eb.

1. Gyakori farokcsóválás

Az első és talán legegyszerűbb jel mind közül, hogy a farkcsóválása alapján megállapíthatod, valójában boldog-e négylábúd. Ha gyakran erőteljesen csóválja a farkát, és közben szinte táncol, akkor bizonyosan nagyon jól érzi magát. Ez egy nagyon gyakori jel, amely azt jelzi, hogy a kutyád izgatott és boldog az adott környezetben.

2. Engedelmes viselkedés

Abban az esetben, ha a kutyád általánosságban engedelmes, odafigyel rád, és tiszteletben tart, akkor bizonyosan elégedett. A nyugodtság is erre utal, hiszen a kutyusok sok esetben akkor rosszalkodnak, ha a nem foglalkoznak velük eleget, és magukra akarják vont a figyelmet. Így amennyiben inkább nyugodtság és szófogadás jellemzi az ebedet, akkor valószínűsíthetően boldog melletted.

3. Jó étvágy

Az egészséges és boldog eb nem küzd étkezési zavarokkal, és nem is különösebben válogatós. Abban az esetben, ha a kutya nem hajlandó megenni az eledelét, ez azt jelentheti, hogy valami miatt stresszes, vagy nem igazán érzi jól magát a környezetében, esetleg rosszul reagál bizonyos gyógyszerekre.

4. Játékosság

Szintén kiváló módszer annak meghatározására, hogy a kutyusod boldog-e, ha megfigyeled, hogy mennyire szeret veled játszani. Amennyiben mindig keresi az alkalmat, hogy veled lehessen, illetve lelkesen játszik, akkor valószínűsíthetően jó kedélyű állat. Ez kiváltképpen igaz abban az esetben, ha rendszeresen ő invitál téged szórakozásra és játékra.

5. Nyugodtság

Ez nyilvánvaló jele annak, hogy biztonságban érzi magát kedvenced. Ellenkező esetben egyértelműen felfedezhetőek rajta a stressz és a nyugtalanság jelei, melyeket elengedhetetlen kezelni. Továbbá, ha a kutyusod például háton alszik, vagy engedi, hogy a hasát simogasd, esetleg sokszor nagyon közel bújik hozzád, vagy közvetlen melletted alszik el, az egyértelműen annak a jele, hogy maximálisan megbízik benned.

6. Testtartás

Abban az esetben, ha egy kutyus boldog, gyakran áll fel két lábra, ez ugyanis az öröm, a játékosság egyértelmű jele. Ne keverd viszont össze azzal, hogy rád veti magát és felugrál rád: ez utóbbi inkább olyan viselkedés, amiről érdemes leszoktatni őt, mielőtt komolyabb sérülést okoz.

7. Mosoly

Biztosan ismered azt az arckifejezést, mikor szinte mosolyog a kutyád. Ilyenkor észrevehető, hogy a szája kissé felfele görbül, akárcsak mosoly esetében, illetve a nyelve is kilóg közben. Alapvetően ez ugyan nem az emberekével megegyező állapot, mégis azt jelzi, hogy az eb nyugodt és elégedett.

8. Ugrálás

Szintén megfigyelhető, hogy a boldog kutyusok szinte ugrálva, vagy talán inkább szökellve futnak. Amennyiben ilyet tapasztalsz, bizonyosan nagyon jól érzi magát kedvenced.

9. Odabújás

Az a kutya, amely jól érzi magát a testében, és megbízik a környezetében, hozzád bújik, amikor alszol, vagy csak ha éppen a kanapén ülsz. Ez többek között azt is bizonyítja, hogy maximálisan megbízik benned, imádja a táraságodat, a közelségedet.

bizalom boldog boldog a kutya kutya boldogság kutya szeret kutya viselkedése

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink