hirdetés

Videón a mentőakció: 6 hónapig élt egyedül a magára hagyott kutya, az állatvédőknek hála kezdhetett új életet

Szénási Szimonetta

2022. augusztus 2 - Képek: YouTube

Már az is elég borzasztó, ha egy kutyát elhagynak a gazdái. Hát még az, ha ezután hosszú hónapokig magára van utalva az elárvult eb. Ez történt Flash-sel és társával, akik fél évig éltek magányosan.

hirdetés

Flash és társa valószínűleg életük legborzasztóbb fél évét töltötték, miután gazdáik elköltöztek, őket pedig ott hagyták az üres házban. A szerencsétlen kiskutyák végül a szomszédoknak és az állatmentőknek köszönhetően kezdhettek új életet.

Flash annyira félt, hogy az állatmentők alig bírták befogni. / Kép: YouTube

A Hope for Paws nevű kaliforniai állatmentő szervezet telefonhívást kapott, miszerint két kutya él magányosan egy háznál, ahonnan gazdáik hat hónappal korábban elköltöztek, őket pedig ott hagyták.

A két magára hagyott kutya a ház alagsorában húzta meg magát, és a szomszédoktól kapott ételeken élt. A barátságosabb kutyát végül az egyik szomszéd magához is vette, így már csak a félénkebb jószág, Flash maradt hátra.

Nem volt zökkenőmentes a mentőakció

Lisa Arturónak és JoAnn Wiltznek, a szervezet két tagjának csak nagy türelemmel és szeretettel sikerült befogniuk a halálra rémült kutyát. Csapdával is próbálkoztak, de Flash onnan is kiszabadult.

Az elárvult kutya végül belátta, hogy megmentői jót akarnak neki, és engedte, hogy elszállítsák leendő otthonába.

Az angol nyelvű videón a teljes mentőakció, és Flash új életének néhány jelenete látható.

A felvételen látszik, hogy a két állatmentőnek mekkora harcok árán sikerült csak befognia a rettegő Flasht. Szerencsére a videó végén bepillantást nyerhetünk a kutya mostani, új életébe, aminek hála Flash kivirult, és szemlátomást nagyon boldog.

állatmentés állatmentők állatvédelem állatvédők kutya mentés kutya mentése

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink