hirdetés

A sarokban reszketve várta megmentőjét a rettegő árva kutya

Szénási Szimonetta

2023. május 28 - Képek: The Dodo/YouTube

Amilyen szomorúan indul Chloe, a menhelyi kutya története, olyan csodás véget ér, hála örökbefogadójának. Videó készült a megható történetről, amit mindenkinek érdemes megnézni!

hirdetés

„Úgy néz ránk, mintha azt mondaná: Bízni szeretnék bennetek, de nem tudok”  – reagál az állatvédő a mentett kutya tekintetéből sugárzó félelemre és szomorúságra, amit látva egyszerűen elfacsarodik az ember szíve. Elég egyetlen pillantást vetni az árva négylábúra, hogy leperegjen a szemünk előtt az állat feltételezett múltja: bántalmazás, nélkülözés, magára maradás, szeretetlenség… Bármi is történt vele, látszik, hogy nehéz múltja volt. Ahogy a legtöbb menhelylakónak.

A Chloe nevű mentett kutya mindentől félt, és abszolút bizalmatlan volt az emberekkel.

Minden nappal egyre rosszabb lett a helyzet

Mint Shira Scott Astrof, az Animal Rescue Mission nevű állatmentő szervezet munkatársa az alábbi videóban elmondja, a Chloe nevű mentett kutya ideje nagy részében reszketve bújt meg a sarokban, arccal a fal felé fordulva. Ahogy magyarázta, a Chloéhoz hasonló kutyáknak egyáltalán nem tesz jót a bezártság, és minél több időt töltenek a menhelyen, annál rosszabb állapotba kerülnek.

Szerencsére van kiút ebből a helyzetből, méghozzá az örökbefogadás. Chloe számára is megérkezett az ideális gazda Darvish személyében. Az állatmentő szerint a fiatalember az első beszélgetés során alkalmasnak tűnt arra a feladatra, hogy visszahozza a rettegő kutyát az életbe. Így jöhetett a következő lépés: találkozás a leendő kedvenccel.

Bár nagyon szerették a menhelyen is, az igazi boldogságot az örökbefogadás hozta el a számára.

Félelemmel teli első percek

A menhelyen mindenki nagyon izgatott volt, miként fogadja Chloe az érdeklődést. Először nagyon rémült volt, és egy tapodtat sem akart megtenni a kennelen kívül. Csak nézte az ismeretlen férfit, de nem mozdult. Sőt egy óvatlan pillanatban megpróbált visszaszaladni a saját helyére. Végül szép lassan sikerült előcsalogatni a riadt kislányt, aki óvatos léptekkel közeledett leendő gazdája felé.

Az autózás se ment könnyen: egy óra kocsikázás és némi jutalomfalat kellett, hogy Chloe többé-kevésbé megnyugodjon a számára ismeretlen helyzetben. Végül olyannyira sikerült feloldódnia, hogy még néhány félénk puszit is nyomott a mellett ülő Shira arcára. Köszönetképp a kedvességért, amivel útközben elhalmozta.

Az alábbi felvételen láthatod, miként lett a rettegő mentett kutyából egy boldog, szeretetteljes társ:

Megérkezés az új otthonba

Bár ismét egy órába telt, míg sikerült kicsalogatni a járműből, Chloe végül megérkezett új otthonába. Mint az előzmények után számítani lehetett rá, a négylábúnak ezúttal is idő kellett, míg bátorkodott feltérképezni a terepet.

Az első napot itt is a sarokban töltötte: a hálószobában vackolt be. Új gazdája pedig türelemmel kivárta, míg kutyája magától feloldódik. Ahogy mesélte, hosszú folyamat volt, míg sikerült feloldani kedvence gátlásait és félelmét, de a helyzet egyre jobb lett. Kezdetben odatette a sarokba Chloe fekhelyét, így ő is szemmel tarthatta az ágyból, és a kutya sem érezte úgy, hogy erőszakkal kiragadták a menedékéből.

Az új gazdi rengeteg türelemmel közeledett a félénk jószághoz.

Az evésen keresztül is barátkoztak. Bár a jószág az első alkalmakkor még nem fogadta el kézből a felé nyújtott ételt, ennek is eljött az ideje. Kis, de jelentős lépések ezek egy mentett állat számára!

Megtört a jég

Körülbelül öt nap kellett hozzá, hogy Chloe elhiggye, ez az ember valóban rendben van, megbízhat benne, nem fogja bántani. Így a szemében bujkáló szomorúság helyét szép lassan átvette a remény: talán most tényleg minden más lesz.

A türelemnek pedig meglett a gyümölcse: a páros ma elválaszthatatlan.

És így is lett! Chloe valóban megtalálta végleges otthonát, és azt az embert, aki szeretettel gondozza élete hátralevő részében. Ahogyan minden kutya megérdemelné! Azóta a páros elválaszthatatlan, a hű eb árnyékként követi gazdáját mindenhová, legyen szó munkáról vagy pihenésről. Ha pedig nincs otthon, akkor az ajtóban várja, hogy heves farokcsóválással és kitörő örömmel üdvözölje.

Chloe és Darvish találkozása valódi sikertörténet, és szívből reméljük, hogy még sok hasonlóról adhatunk hírt!

állatmentés árva kutya félelem félős kutya igaz történet kutya és ember kutya és ember kapcsolata mentett kutya örökbefogadás szorongás szorongó kutya videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink