hirdetés

Kóbor kutya mentette meg a súlyos autóbalesetet szenvedett nő életét: kivonszolta az útra, hogy észrevegyék

Ferenczi Deborah

2022. április 14

Pár éve az Egyesült Államokban egy kóbor kutya megmentette egy hölgy életét, aki komoly autóbalesetet szenvedett. Az eb olyan hősiesen cselekedett, hogy ma is érdemes emlékezni rá.

hirdetés

Szinte mindenkivel előfordult már, hogy a párjával összeveszett, és ezért úgy látta jobbnak, hogy elmegy otthonról egyedül, és lenyugtatja magát. Shannon Lorioval is pontosan ez történt, mikor egy este igencsak összekapott a férjével, és sebtében elhajtott otthonról. A probléma csak az volt, hogy egy hirtelen bevett kanyarban komoly autóbalesetet szenvedett.

 

A baleset

Shannon azonnal eszméletét vesztette. Amikor pedig magához tért, csak lassan tudatosult benne, hogy pontosan mi is történt. Kétségbeesetten jött rá, hogy képtelen mentőt hívni, pedig azonnal orvosra lenne szüksége. Magatehetetlenül beszorult a felborult autóba, és hiába kiabált, senki sem figyelt fel rá. Csodával határos módon egyszer csak megjelent egy kutyus az autó mellett és elkezdte nyalogatni a balesetet szenvedett hölgyet. Ezt követően nagyon finoman kihúzta az autóroncsból, és elkezdte a ruhájánál fogva vonszolni őt az út irányába. Mint kiderült, azért nem hallotta senki Shannon segélykiáltását, mert túl messze volt az úttól. Mikor az eb sikeresen az út széléig húzta, szerencsére pont jött egy autós, aki azonnal meg is állt. Az illető kihívta a mentőket, Shannont pedig azonnal kórházba szállították. Ezek után bár komoly műtétre került sor, a kutyának köszönhetően túlélte a balesetet. A kutyust ennek hatására egy állatmentő szervezet vette magához, ahol pedig egy kiképző felfigyelt rá, megszerette, és végül magához fogadta, sőt ami még ennél is nagyszerűbb hír, hogy azóta a kutyus hivatalos kereső és mentő kutyává vált.

Az alábbi angol nyelvű videóban részletesebben is megtudhatjuk, hogy pontosan miként történt az eset

Megérzik a kutyák, ha veszélyben vannak az emberek?

Valójában az állatok, azon belül is az ebek különösképpen intuitív lények, akik képesek megérezni azt, ha valaki beteg vagy bajban van. Ennek köszönhetően számos embernek mentették már meg az életét.  Legyen szó arról, hogy megérezték, ha beteg az illető, vagy arról, hogy figyelmeztették előre, hogy cukorsokkot fog kapni. Továbbá nem lehet elégszer hangsúlyozni a szolgálati és a mentőkutyák folyamatos munkáját sem.

A kutyák segítségnyújtásának oka valószínűleg az évezredek során kialakult különleges kötelékben kereshető. Ennek köszönhetően olyan szoros viszony alakult ki eb és ember között, hogy ráhangolódtak az emberi viselkedésre, így megérzik azt, ha bajban vagyunk.

(Képek: Getty Images Hungary)

baleset életmentés életmentő kutya életmentő kutyák kóbor kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink