hirdetés

Az életét kockáztatta a járókelő az ismeretlen kutyáért: kórházban végződött az akció

Szénási Szimonetta

2023. február 20 - Képek: Getty Images Hungary

Kórházba szállítottak egy embert, miután megpróbált kimenteni egy kutyát a tengerből Angliában. A parti őrség rossz tapasztalatokról számolt be.

hirdetés

Nyugat-Sussexben, az Arun folyó Littlehamptonnál levő torkolatánál történt a baleset, amelynek során egy kutya a vízbe esett. Egy járókelő, látva az esetet, azonnal a bajbajutott eb után vetette magát.

Értesítették a parti őrséget

A szemtanúk azonnal értesítették a parti őrséget, akik több egységgel és mentőhajóval siettek a helyszínre. Szerencsére a kutya és a segítségére vízbe ugró személy is épségben kijutott a partra.

Kórházba szállították

A mentőegység tagjai a biztonság kedvéért kórházba szállították a bátor, ám meggondolatlan egyént. A történtek kapcsán Connie Phelps, a parti őrség munkatársa a hasonló esetek megelőzéseképpen azt kérte, ha bárki bajbajutott állatot vagy személyt lát, forduljon a hivatalos szervekhez, és semmiképpen se maga akarja megmenteni az illetőt. Utóbbi ugyanis hatalmas kockázattal jár, és néha sajnos tragédiával végződik:

Az Egyesült Királyság partjainál számos olyan esethez riasztottak már minket, amikor emberek a saját életüket kockáztatva próbálták kimenteni kutyájukat a tengerből, vagy egy szikla tetejéről, néha tragikus következményekkel

– mondta el Phelps.

Ne legyél meggondolatlan!

Bár hazánkban nincs tengerpart, de természetes vizek szép számmal akadnak, így a brit esetből okulva hasonló helyzetben semmiképp se legyél meggondolatlan, helyette hívd a 112-t, hogy mihamarabb megérkezhessen a szakszerű segítség!

A vizek nemcsak jó időben veszélyesek, télen a befagyott tótükör szintén életveszélyes helyzeteket idézhet elő. Éppen ezért soha ne engedd kedvencedet a jégre!

Akkor is legyél körültekintő, ha úton rohangáló kutyára leszel figyelmes, vagy kedvenced szaladt az autók közé. Ugyanígy egy közúti balesetnél, gázolásnál is a saját biztonságod legyen az első: nézz körül, vegyél láthatósági mellényt, állítsd meg a forgalmat és ha lehet, kérj segítséget. Csak a megfelelő óvintézkedések után lépj a tettek mezejére, hiszen ha te is megsérülsz, akkor csak tetézed a bajt.

Áramütésnél szintúgy az első a saját testi épséged garantálása. Sose nyúlj puszta kézzel az áramütést szenvedett állathoz vagy a balesetet okozó készülékhez, illetve vezetékhez! Általánosságban pedig az mondható, hogy minden veszélyes szituációban először higgadj le, és gondold át a teendőket, mielőtt cselekszel. Így lehetsz a legeredményesebb az adott helyzetben.

állatmentés ármaütés autóbaleset baleset életmentés fulladás kutya mentése kutya tenger

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink