hirdetés

A jeges vízből húzták ki a kutyának hit vadat: óriási döbbenet lett az életveszélyes akció vége

Szénási Szimonetta

2022. november 24 - Képek: YouTube

A jószándék vezérelte azt a csapat férfit, akik nem tétováztak, hogy megmentsék a jeges folyóba esett kutyát. Ám legnagyobb döbbenetükre nem egy ebért kockáztatták az életüket.

hirdetés

Az észt gátépítő csapat nagy valószínűséggel még ma is meséli, micsoda mentőakcióban volt részük, amikor a jeges Pärnu-folyónál dolgoztak. Nemcsak az óriási szenzáció miatt érdekes az eset, de nekik hála egy fiatal vadállat örülhet az életének.

A farkas a jeges folyóban az életéért küzdött./Kép: YouTube

Építőmunkások mentették meg az állatot

Az építőmunkások munka közben figyeltek fel a folyóban vergődő állatra: a szerencsétlen pára szemmel láthatóan az életéért küzdött, és már szinte maga is belefagyott a vízbe. Bár az akció életveszélyes volt, a férfiak nem késlekedtek, és azonnal a bajbajutott élőlény segítségére siettek.

Hálás és békés négylábú

A bátor munkások utat biztosítottak maguknak, majd kivágták a jégbörtönből az addigra szinte teljesen kihűlt négylábút. Ezt követően azonnal kocsiba ültek, és egy közeli klinikára hajtottak.

Útközben még meg is jegyezték, milyen nyugodt a kutya, aki az egyik megmentőjének az ölébe hajtotta a fejét, és így pihegte végig az utazást. A csapat ezt a kedves gesztust a hála jeleként értelmezte.

A vadról a klinikán első pillantásra kiderült, hogy bizony nem kutya./Kép: YouTube

Megdöbbentő felismerés

A békés autóút után még nagyobb megrökönyödéssel fogadták az állatorvos szavait, aki közölte velük, hogy a megmentett jószág valójában nem is kutya, hanem egy vadállat, egészen pontosan egy farkas.

Mint a doktor megmagyarázta, nagy valószínűséggel a hipotermia, azaz az alacsony testhőmérséklet és a történtek következtében fellépő sokk miatt volt olyan kezes.

Fiatal hím

A vizsgálatok során megállapították, hogy a mentett farkas egy körülbelül egyéves ifjú hím, aki szerencséjére és megmentői gyors közbeavatkozásának hála épp bőrrel megúszta a halálos kalandot.

A továbbiakban, a biztonság garanciájaként a klinikán külön boxban szállásolták el a ritka pácienst.

Vissza a vadonba

A kezelés költségeit az Észt Állatvédelmi Unió (EUPA) fizette. A szervezet ekképp nyilatkozott a nem mindennapi esetről:

Nagyon örülünk a történet szerencsés kimenetelének, és szeretnénk köszönetet mondani minden résztvevőnek – különösen azoknak a férfiaknak, akik megmentették a farkast, valamint a klinika orvosainak, akik nem féltek kezelni és ápolni a vadállatot.

Megfigyelése után egy GPS-szel ellátott nyakörvvel engedték vissza a vadonba a kutyából lett farkast.

állatmentés állatorvos életmentés fagyás fagyási sérülés farkas hideg hipotermia kutya és farkas mentés tél vadállat vadon élő állat

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink