hirdetés

Két évig nevelgette „kutyáját” a kínai asszony, mire rájött, hogy egy medvét fogadott otthonába

Szénási Szimonetta

2022. augusztus 21 - Képek: YouTube

Szívesen megnéztük volna Su asszony arcát, mikor a vakáción vett tibeti masztiffról kiderült, hogy nem épp a legideálisabb házőrző. Sőt, nem is kutya.

hirdetés

Ha hitetlenül ingatod a fejed a kínai Yunnanban élő Su asszony és kedves háziállata történetén, nem hibáztatunk: egyszerűen felfoghatatlan, hogy nem vette észre a nő, hogy a vele élő kutya egy medve. Pedig így történt.

A jószág hatalmas étvágya sem keltett gyanút. / Fotó: YouTube

Egy vödörnyi gyümölcs két lábas metélttel

Su asszony nyaralása során döntött úgy, hogy szeretne maga mellé egy hű társat. Egy tibeti masztiff mellett tette le a voksát, a kedves kölyköt pedig hazavitte otthonába. Az új családtag a „Kis fekete” nevet kapta.

Az első hónapokban semmi szokatlant nem vett észre. Egyedül az állat szokatlan étvágya lepte meg: mint elmondta, egy vödörnyi gyümölcsöt és két lábos metéltet is képes volt elpusztítani a feneketlen bendőjű jószág.

Közös asztal, közös ágy

Az asszony nemcsak otthonát, de még az ágyát is megosztotta „kutyájával”. A medve így jött-ment a lakásban, este bebújt a nő ágyába, ha megéhezett, falt rendületlenül. Su asszonyban pedig mindössze egyetlen dolog keltett gyanút: a jószág sosem ugatott.

Két év kellett, hogy rájöjjön: a kutya egy medve

Igen hosszú időbe, két esztendőbe telt, mire a gazdában bizonyossá vált, valami nincs rendben kedvencével. Ekkor felhívta az állatkertet, amelynek dolgozója kiérkezve jócskán megdöbbent a mackó láttán. Ráadásul a nő egy kihalás szélén álló faj, az ázsiai feketemedve egyik példányát nevelgette nagy odaadással.

Búcsú a 200 kilós jószágtól

Természetesen az asszony nem tarthatta meg a ritka vadállatot, akinek új otthona egy rezervátum lett. Előtte egy állatorvos is megvizsgálta a kutyából lett mackót, és örömmel állapította meg, hogy Su asszony jó munkát végzett, és a medve makk egészséges.

igaz történet kutya és medve medve tibeti masztiff

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!