hirdetés

Medvének nézik, pedig csak egy nagy mackó: ezek a kutyafajták a legmegtévesztőbbek

Szénási Szimonetta

2023. február 16 - Képek: YouTube; Getty Images Hungary

Egy brit nő kutyája akkora, hogy az utcán rendszerint vadállatnak nézik. Nem ez az egyetlen fajta, amelyik gyakran megtéveszti az embereket.

hirdetés

Charlene Jones szeretett kedvencéről első látásra sokan azt hiszik, egy fenevad lépked a póráz végén. Holott Prescious igenis kutya, mégpedig egy tibeti masztiff. Igaz, jelentékeny méretekkel bír!

Csaknem két méter

A valóban hatalmas kutya körülbelül 70 kilogrammot nyom, a hátsó lábain állva pedig csaknem 2 méter magas. Ezen paraméterek alapján már nem is olyan meglepő, hogy az utca embere gyakran nem tudja eldönteni, milyen állatot is lát.

Mint egy nagy medve…

Mint Prescious gazdája elmondta, többnyire medvének vagy oroszlánnak nézik a jószágot. Számára azonban nem okozott meglepetést, hogy az eb ilyen nagyra nőtt, ugyanis alaposan utánajárt a fajta jellemzőinek, mielőtt úgy döntött, szeretne egy tibeti masztiffot.

Sokat kutattam a fajtáról, mielőtt megvettem volna Prescoiust. A tenyésztő is ezt ajánlotta, mivel ezek a kutyák nem valók mindenkinek. Magam is sokukat láttam menhelyen, mert az emberek nem tudják, hogyan kell megfelelően bánni velük

– mesélte a brit hölgy.

…aki valójában bújós maci

Ám Prescoius a mindennapokban leginkább egy bújós macihoz hasonlít. Mint gazdája fogalmazott, a jószág egyáltalán nem agresszív, remekül kijön az emberekkel és más kutyákkal, így a velük élő hat hónapos francia bulldoggal, Jurgennel is. Bár kezdetben szkeptikus volt a hozzá képest aprócska jószággal, de idővel összebarátkoztak.

Az alábbi angol nyelvű videóban látszik, milyen nagy gazdájához képest Prescious:

Tanfolyamot kellett végeznie

A kutya szőrzete speciális ápolást igényel, amelynek elsajátításához a gazdának el kellett végeznie egy online tanfolyamot is. Mint elmondta, minden nap átkefélik Prescious szőrét, és hetente egyszer le is zuhanyozzák.

Nem ez az egyetlen megtévesztő fajta

A tibeti masztiffhoz hasonlóan vannak még olyan kutyafajták, amelyek könnyen elbizonytalanítják a laikust, vajon milyen állatot is látott? Az alábbi fajtákat többnyire farkasnak, vagy Prescioushöz hasonlóan medvének nézik.

  1. csehszlovák farkaskutya
  2. csau csau
  3. kaukázusi juhászkutya
  4. szamojéd
  5. alaszkai malamut
farkas farkas és kutya kutya és medve medve nagytestű kutya nagytestű kutyák tibeti masztiff vadállat

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!