hirdetés

Családot kapott a Mikulástól az amputálásból lábadozó Florentina

Szénási Szimonetta

2023. december 6 - Kép: Getty Images Hungary

Csaknem egy hétig szenvedett csonka lábbal, kezeletlen sérüléssel. Így van most a fiatal kutya.

hirdetés

Mikor először láttam képet a félelemtől és fájdalomtól reszkető kis jószágról, még akkor is egyértelmű volt, hogy egy végtelenül bájos teremtésről van szó. Pedig a Florentina névre keresztelt kiskutya rettenetes borzalmakon ment át: az egyik hátsó lábát elvesztette, feltételezhetően egy vonatbaleset vagy csapdázás következtében. Gazda és kezelés híján pedig a csonk elfertőződött, nagy szenvedést okozva az állatnak. Körülbelül egy hétig élhetett így az utcán. Ám még időben került a Tatai Civil Állatvédők gondoskodó kezei közé.

A szervezet tagjai november végén vették pártfogásukba a kutyát, és azóta rendszeresen beszámolnak közösségi oldalukon a sorsa alakulásáról. Az első időszak több mint kritikus volt, hiszen a sebesülés mértéke kérdésessé tette, hogy egyáltalán a kutya életét meg tudják-e menteni az orvosok. Emellett felmerült a babéziózis gyanúja is.

Azonnal megműtötték és megkezdték a kezelését, amik szerencsére meghozták a nagyon várt javulást.

Azóta pedig szerencsére csupa örömteli esemény történt vele, hiszen valaki azonnal beleszeretett az említett bájba, sőt, december 4-én meg is történt a nagy találkozás.

Az első pillanatok az új gazdival:

Mikulás napján pedig Florentina már az új családjánál ébredt, amiről megható levelet is írtak az új gazdák a tatai állatvédőknek.

Hétfő óta a családunktól több millió puszit kapott, non-stop felügyelet alatt tartjuk, minden földi jót megadunk neki (napi 3-4 bőséges étkezés, amit minden alkalommal az utolsó milligrammig elfogyaszt), adagoljuk a gyógyszereit, apró sétákat teszünk a kertben, puha párnán, betakarva alszik. Teljes szívünkből szeretjük az első pillanattól kezdve!

– olvashatjuk a bejegyzésben a gazdi sorait.

Kívánjuk, hogy ne csak az ünnepek, de az egész hátralevő élete teljen ilyen boldogságban a kutyusnak!

A borítókép illusztráció.

állatmentés amputáció babézia baleset életmentés örökbefogadás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!