hirdetés

Orr és mancs nélkül él a kutya, akit elgázolt egy vonat: csoda, hogy megmenekült

Hangai Lilla

2023. július 20 - Képek: Brave Bon Instagram

Bonnie-t Romániában egy vasúti sín mellett találták. Annyira borzalmas állapotban volt, hogy az állatorvosok meg voltak győződve arról, hogy nem fog életben maradni. Elütötte egy vonat, ami levágta a jobb mellső mancsát, az orrát és a farkát is.

hirdetés

Bonnie Nagy-Britanniába került, ahol egyesek számára ijesztő külseje ellenére szerető azonnal otthonra talált. Így szól a hát a kutya története, aki egy vonatbaleset után is teljes életet él.

3 napon keresztül szenvedett segítség nélkül

A kutyus egy olyan romániai gyárépületben született, ahol több más kóbor eb is élt. Egy szenet szállító vonat ütötte el, ami kisebb egy szokásos vonatnál. A munkások látták, ahogy megtörténik a tragédia és hallották is az apróság keserves nyüszítését, de nem tettek semmit. 3 nappal később egy a gyárban dolgozó hölgy talált rá, aki a lányával együtt azonnal az állatorvoshoz sietett vele. Szinte semmi reményt nem láttak a megsegítésére, de mégsem hagyták ott. Azt mondták, hogy az autó ablakait le kellett húzni az orvoshoz tartva, mert a csöppségből halálszag áradt.

A hölgy, aki rátalált, nagyon megszerette a kutyust és szerette volna megtartani, de a körülményei sajnos nem engedték. Ekkor vette magához a Beacon Állatmentő Szervezet. Kate éppen örökbefogadás előtt állt, amikor a szervezet tulajdonosa mutatott neki Bonnie-ról egy képet. Kate azonnal beleszeretett és tudta, hogy magához akarja venni. Azért is volt számára ez különösen fontos, mert tudta, hogy a zavarbaejtő külső és a várható orvosi kezelések és gyógyszerek költsége a legtöbb embert eltántorítaná az örökbefogadástól.

A különbözőségek elfogadására tanít

Bonnie otthonra talált egy privát iskolában, ahol gazdái Kate és Ross élnek és dolgoznak, valamint fogadott kutya testvérei, Pepper, Baxter és Bella. Az iskolába járó gyerekek, akik különböző kultúrákból érkeztek, a csodájára jártak a fura kis szerzetnek; soha nem láttak még hozzá hasonlót sem. Bonnie remek eszköz volt arra, hogy elfogadásra ösztönözze őket és megtanítsa nekik, hogy soha ne ítéljenek meg semmit csupán a külseje alapján.

Bonnie-t szokatlan megjelenése miatt nem minden kutya fogadja be, ám nem sokkal később a barátság is megérkezett az életébe. A családhoz csatlakozott Skye, a szintén mentett kutyus, akivel az első pillanatól kezdve egymásra hangolódtak és azóta is elválaszthatatlanok.

Adományokat gyűjtöttek a protézisére

Ahogy megérkezett Bonnie Angliába, Kate és Ross azonnal adományokat kezdtek el gyűjteni, hogy elkészíttethessék a blöki számár az orr- és lábprotézist. Ahogy azonban telt az idő, arra jutottak, hogy Bonnie úgy tökéletes, ahogy van. Nem szerették volna műtétek sorozatának kitenni csak azért, hogy külseje „normális” legyen. Ráadásul a lábán a seb rendszeresen szétnyílt, nagyon nehezen akart begyógyulni, ami a műláb használatát egyébként is lehetetlenné tette volna. Úgy döntöttek, hogy az lesz a legjobb, ha amputálják a sérült lábacskát. Bonnie ennek köszönhetően ma már fájdalom nélkül él és olyan fürge és igazgága, mint bármelyik másik korabeli kutya. A hiányzó orra miatt sem érez semmilyen fájdalmat, enni is képes egyedül. Kate azt is elárulta, hogy Bonnie a háztartás igazi főnöke, szeret mindent az irányítása alatt tartani. Nagyon erős személyiség, tele élni akarással.

Bíztatunk mindenkit, hogy akinek van rá lehetősége, fogadjon örökbe sérült ebet! Elképesztő érzés lehet egy olyan kutya életét széppé tenni, akinek addig csak szenvedés jutott. És ami még fontosabb! Még ha reménytelennek is tűnik az eset, ha találsz egy sérült vagy utcára dobott állatot, ne mondj le róla! Vidd el az állatorvoshoz vagy keresd fel a helyi állatvédő szervezetet és ők megteszik majd a szükséges intézkedéseket. Mindenkinek jár egy esély a boldog életre!

állatmentés baleset instagram kutya megsérült kutya örökbefogadás sérült kutya vonat

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink