hirdetés

A balatonboglári tűzoltóknak hála a jószág épségben kijutott az aknából.

hirdetés

Tűzoltók mentettek meg egy kutyát, akit a szomszéd macska vitt rossz útra. A cica kergetése közben eltévedt, majd rövidesen egy akna mélyén találta magát Balatonőszödön. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók siettek az állat segítségére – számolnak be a történtekről az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán.

Aknába esett kutyát mentettek a tűzoltók Balatonőszödön./Kép: Balatonboglári ÖTP

Előbb össze kellett barátkozniuk

Mint írják, a mentést nehezítette, hogy a kutya kezdetben eléggé bizalmatlan volt a jótevőivel szemben, így az egyenruhásoknak először össze kellett barátkozniuk vele. Miután sikerült elnyerniük a megtermett kutyus szimpátiáját, kezdődhetett az akció!

Kötélen ereszkedtek az akna mélyére, ahonnan kiemelték a pórul járt vadászt. Mint írják, a kutya szerencsére sérülés nélkül úszta meg a kalandot, s boldogan szabadult ki ideiglenes kelepcéjéből.

A humor nem veszhet el!

A híradás igazán humorosra sikerült, hiszen ahogy maguk a tűzoltók is rámutatnak, a kaland csupa „b-betűs” elemből állt: Balatonőszöd, balatonboglári lánglovagok – ráadásul „B” szolgálati csoport –, bizalmatlan kutya, barátkozás, biztonságos mentés, biztonságba helyezés.

Mindehhez ezúton is gratulálunk az életmentőknek!

Tanulságok levonva

Amellett, hogy örülünk a sikeres mentésnek, nem hunyhatunk szemet a történtek tanulságai felett. Kezdjük a macskával – bár róla eddig nem sok szó esett. A kijárós cicák nagy veszélynek vannak kitéve, ahogy a jelen helyzet is mutatja. Könnyen autóbaleset áldozatai lehetnek, vagy egy kutya prédájául eshetnek (amit most szerencsésen megúszott a cirmos.)

Ne hagyd csatangolni kedvencedet!

Ugyanennyire kockázatos, ha a kutyád tud kereket oldani az udvarról. Elütheti egy autó, megtámadhatja egy másik eb, baleset érheti, vagy olyan messzire csatangolhat, hogy soha többé nem látod viszont. Időről időre ellenőrizd a kerítést, azt pedig mondanunk sem kell, hogy legyen mikrochip kedvencedben, ha mégis megtörténne a baj!

állatmentés baleset életmentés elszökött kutya és macska kutya vadászösztön mentett kutya mikrochip tűzoltók vadászösztön

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink