hirdetés

2 év után térhetett haza az orosházi vizsla: borzalmas állapotban találtak rá

Szénási Szimonetta

2023. június 8 - Képek: Orosházi Állatvédők – Szikhát Kutyamenhely/Facebook

A szeretett vizsla 2021-ben tűnt el otthonról. A jelek szerint az elmúlt két évben nagyon rosszul bántak vele. Az állatvédőknek hála most visszakerült szerető gazdáihoz.

hirdetés

2 év után térhetett haza a magyar vizsla, Boni, aki még 2021-ben veszett el Orosházáról. Gazdái mindent megtettek, hogy szeretett vizsla nyomára bukkanjanak: járták a környéket, még pénzjutalmat is ajánlottak fel, de ez sem vezetett eredményre. Egészen mostanáig! Egy nap ugyanis csörgött a telefonjuk; a vonal másik végén a Szikhát Kutyamenhely munkatársa várakozott az örömhírrel, miszerint a kutyájuk náluk van. A történet valamennyi szereplője úszott a boldogságban. Ám az állatmentők sajnos szomorú dolgokról is beszámoltak az eset kapcsán.

A vizsla nyakán mély seb éktelenkedik.

Sérülések és megkötözés nyomai

Mint a menhely közösségi oldalán írják, Újkígyósról érkezett hozzájuk a bejelentés, miszerint találtak egy magyar vizslát, akinek a nyakán megkötözés nyomai láthatók. Az állatvédők fogadták a kutyát, aki valóban borzalmas állapotban volt: a nyakán mély seb – a megosztott képeken is jól látszik a kötözés nyoma, aminek jellegéből ítélve valószínűleg madzagot használtak –, továbbá a testén több régebbi sebesülés nyoma, valamint hegek is láthatók. Mindezekből ítélve Boninak nagyon nehéz sorsa volt az elmúlt években:

Nem tudjuk hol lehetett ezidáig Boni, de hogy valaki befogta, és nem jó kezekbe került, az biztos….Valószínűleg madzaggal volt megkötve, teste több részén régi, hegedt serülések, sebhelyek vannak! Óriási szerencse, hogy valószínűleg valahogy sikerült kiszabadulnia fogvatartóitól, és segítséget kapott az arra járóktól!

– olvashatjuk a bejegyzésben.

Volt benne mikrochip

A chipolvasó szerencsére jelzett, így a menhely dolgozói rögtön értesítették is a tulajdonost. Boni gazdái azonnal autóba szálltak, és meg sem álltak a menhely bejáratáig.

Boni már a jármű hangjára teljesen izgalomba jött, mint írják, alig lehetett visszafogni az örömében szárnyakat kapott állatot, aki rohant volna az imádott gazdik elé.

Nagy volt az öröm, nem csak Boni és gazdái részéről, mi is megkönnyezve néztük a hatalmas egymásra találást. Boni 2 év után végre hazaért, ma már OTTHON alszik szeretteivel, és reméljük hamar elfelejti ezt a bizonyára kemény megpróbáltatásokkal teli 2 évet

– ezekkel a gondolatokkal bocsátották útjára a megmenekült vizslát.

Tanulj belőle!

Boni története egy újabb megerősítés arra, miért nélkülözhetetlen a mikrochip. Ha nincs benne az aprócska adathordozó, akkor a kutya valószínűleg a menhelyen marad, jobb esetben idővel örökbefogadják. Ám bármennyire is szerette volna őt az új családja, akkor sem pótolhatták volna az eredetei gazdákat, akikkel a jelek szerint kölcsönösen erős a kötelék.

állatkínzás chip eltűnt elveszett magyar vizsla menhely mikrochip örökbefogadás vizsla

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink