hirdetés

Lucy és Sully szó szerint elválaszthatatlan barátok lettek a menhelyen. Olyannyira, hogy akár a boldog gazdis életre is nemet mondtak volna a másikért. Megható történet a kutyák hűségéről és hatalmas szívéről.

hirdetés

A két kutya múltjáról nem sokat lehet tudni. Lucy (a vörös, vizsla-jellegű kutyus a képeken) pár évesen került menhelyre, Sully pedig már kölyökkorában az állatmentők gondjaira lett bízva. Itt találkoztak először, és rövid időn belül nagyon megszerették egymást, majd ugyanahhoz az ideiglenes befogadóhoz is kerültek. Lucy fiaként tekintett a kiskutyára, és ekképp viselkedett is vele. A kapcsolatuk olyannyira elmélyült, hogy mindenki számára egyértelművé vált: ez a két kutya elválaszthatatlanul összetartozik.

Kopogtatott a leendő gazdi

Alaina Brinton hét évvel ezelőtt búcsúzott el szeretett kedvencétől, majd pár hónappal az idős jószág távozása után úgy érezte, készen áll egy új kutya befogadására. Ekkor látta meg Lucy hirdetését a helyi állatvédő egyesület oldalán, és azonnal megtetszett neki a kutyus. Fel is hívta a menhelyet, hogy érdeklődjön a jószág felől, és egy találkozót is megbeszélt a dolgozókkal.

Már ennél a telefonhívásnál is elmondták az asszonynak, hogy Lucyt egy másik kutyával együtt nevelik, és szeretnék, ha ő is találkozna a pajtásával. A hölgy erre abszolút nyitott volt, és szeretett volna megismerkedni a másik ebbel is. Ám a terveiben egyáltalán nem szerepelt, hogy két kutyát vegyen magához.

Meggyőző találkozó

Az első találkozás aztán teljesen megváltoztatta Alaina Brinton álláspontját. Hiszen az első pillantásra egyértelmű volt a számára is, hogy Lucy és Sully módfelett közel áll egymáshoz. Az is világossá vált, hogy az elválás nagyon megviselné a két állatot. Szerencsére Sully kedvessége és barátságos természete azonnal elvarázsolta az asszonyt.

Azonnal beleszerettem. Emellett nyilvánvaló volt, hogy Sully minden helyzetben Lucytól várja az útmutatást, mi a helyes vagy helytelen, így nem lett volna szívem szétválasztani őket”

emlékezett vissza Brinton.

Az új helyzet nehézségei

Így alakult, hogy végül Lucy és Sully egyszerre gazdisodott, ráadásul egy helyre kerültek, így tulajdonképpen minden vágyuk teljesült: a meleg, szerető otthon, amit együtt élvezhetnek. Az új hely kezdetben nagyon szokatlan, emiatt ijesztő volt a két kutya számára, de egymást támogatva hamar megszokták a változást. Idővel pedig megszerették az új életüket.

Ahogyan táplálkoztak egymás izgalmából, úgy táplálkoztak egymás növekvő kényelemérzetéből is. Együtt rendezkedtek be, és csapatként találták ki az új rutint. Tökéletes volt, és szerintem mindkettőjüknek sokkal könnyebb volt az átállás a másik társaságának köszönhetően”

– magyarázta a gazda.

Az alábbi angol nyelvű videóban néhány megható pillanatot láthatsz a két kutya mindennapjaiból:

Töretlen szerelem

Hét év telt el Lucy és Sully örökbefogadása óta, és a két kutya egymás iránti szeretet azóta is töretlen. Legyen szó játékról, lustálkodásról vagy szunyókálásról, ők ketten mindent együtt csinálnak. Sőt, egy roppant édes szokásukról is beszámolt a gazdi:

Bármikor, amikor valahova letelepednek, Lucy ad Sullynak néhány nyalintást a homlokára.”

Egy hely van, ahol a két kutyusnak elválnak az útjai, az pedig a kutyafuttató. Itt Sullyra rájön a kilométerhiány, és azonnal szaladgálni akar. A különválás azonban ekkor sem tart pár percnél tovább, hiszen Sully néhány körönként visszatér, hogy megnézze, minden rendben van-e Lucyval. Ilyenkor sétál vele egy kicsit, majd rója tovább a magának kiszabott távot.

Lucy eltűnt

Egyetlen alkalommal a két kutyus hosszabban volt kénytelen távol lenni egymástól, mégpedig akkor, amikor Lucynak nyoma veszett. A kutya egy nap kiszabadult, és eltűnt. Szerencsére csak rövid ideig volt távol az otthonától, és azidő alatt sem történt vele semmi baj, hiszen a csavargó egykori menhelyére sietett. Ott pedig értesítették a gazdát. Brintont nagyon meglepte, hogy a kaland során Sully nem tartott a társával. Ennek alapján úgy tűnik, mégis van, amiben nem követik vakon egymást a barátok.

állatmenhely barátság eltűnt eltűnt a kutya ideiglenes befogadás két kutya két kutya tartása kutya szeretet jele kutyák közti barátság menhely örökbefogadás ragaszkodás ragaszkodó kutya szeretet

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink