hirdetés

Ingyenes bilétagravírozással, fotózással és chipolvasással vár a Belvárosi Kutyafesztivál

Szénási Szimonetta

2024. május 4 - Képek: Getty Images Hungary

A rendezvény nemcsak szórakoztató és informatív lesz a gazdik számára, de célja, hogy az elkóborolt ebek mielőbb hazakerüljenek. Állatorvos is várja a látogatókat.

hirdetés

A Vigyél Haza Alapítvány, a MOL-lal együttműködve május 5-én, vasárnap 10 órától az Olimpia Parkba várja a kutyabarátokat, az állattartókat és négylábú társaikat, valamint a leendő gazdikat is a Belvárosi Kutyafesztivál programjaira.

A kutyásokat, a leendő gazdikat és valamennyi állatbarátot várják a szervezők

Az ingyenes családi eseményen a hangsúly a kellemes időtöltés mellett az edukáción, valamint a hontalan állatok helyzetének javításán lesz. Enne érdekében a felelős kutyatartásról és az örökbefogadásról tájékozódhatnak a látogatók, emellett chipleolvasással, illetve regisztrációval és adategyeztetéssel segítik a gazdákat, továbbá az elkóborolt állatok azonosítását, majd hazajutását.

PetVetData

2003 óta valamennyi kutyát kötelező transzponderrel, köznevén mikrochippel megjelölni. A chipet az állatorvos regisztrálja a PetVetData nevű rendszerbe, rögzítve a kutya, valamint a gazda legfontosabb adatait. Az állat esetén az oltások is bekerülnek, míg az állattartó neve mellett annak címe és telefonszáma is nyilvántartásba kerül. Ennek köszönhetően hamar azonosítható egy-egy talált állat, és visszajuttatható a gazdájához. Ha elveszik kedvenced, és azt jelzed az állatorvosotoknak, azt is rögzíteni tudja.

A rendezvényen lehetőség lesz bilétát gravíroztatni, fotózkodni, kutyát sétáltatni, de kutyás bemutatók és állatorvosi tanácsadás is színesíti a programot. Mint a szervezők hangsúlyozzák, valamennyi programelem díjtalan. A részletes programismertetőről az esemény Facebook-oldalán tájékozódhatsz IDE kattintva.

A Belvárosi Kutyafesztivál időpontja: 2024. május 05., 10.00–13.00; helye: Olimpia Park (Budapest)

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube-csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

A helyszínen állatorvost is kérdezhetnek a látogatók

A kutyás programokkal párhuzamosan a Belvárosi Szabadidő Sportegyesület sportnapot tart, egész napos aktivitásokkal várva a mozogni vágyókat.

Mint írtunk róla, szerencsére egyre több helyen, köztük benzinkutakon is találhatsz már chipleolvasót, így ha bajba jutott, csatangoló állatot találsz, magad is ellenőrizni tudod, kihez tartozik a kutya (vagy macska, hiszen ma már egyre több cica is kap azonosítót.) Ebben az állatorvosi rendelőkben, valamint az állatvédő szervezetek is tudnak neked segíteni. Így ha olyan helyzetbe kerülsz, hogy segítséget tudsz nyújtani egy négylábúnak, ne menj el mellette!

állatmentés állatorvos biléta chip családi kutya felelős állattartás kóbor kutya mikrochip örökbefogadás programajánló rendezvény

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!