hirdetés

Állatbarát lett a vármegyeszékhely vasútállomása

Gerhát Petra

2024. február 7 - Képek forrása: Getty Images Hungary

Az országban másodikként, Veszprém után Székesfehérváron is állatbarát lett a vasútállomás.

hirdetés

Együttműködés keretei között telepítettek újabb vasútállomásra mikrochip-olvasót.

A székesfehérvári vasútállomás állatbaráttá vált

Az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért felelős kormánybiztos, Ovádi Péter sajtótájékoztatón jelentette be az örömhírt, miszerint Székesfehérvár vasútállomása állatbaráttá vált 2024-re – adta hírül az MTI.

A kormánybiztos hangsúlyozta, az állatvédelem területén elért sikerekhez  egyaránt szükséges az állam, az önkormányzatok, a civil szervezetek, a kormányhivatalok illetve az egész a társadalom összefogása.

 Az állatvédelem egy igazi csapatmunka – hangsúlyozta Ovádi Péter.

A Fejér vármegyei székhely, Székesfehérvár elkötelezett az állatvédelem iránt, az a fajta civil és társadalmi együttműködés, ami megvalósult az utóbbi időben a vármegyeszékhelyen,  iránytűként szolgálhat az ország egészének.

Székesfehérvár azonban nem csak a civilek munkája jelenti az állatvédelmet, a város is sokat teszt azért, hogy kutyákkal és más társállatokkal együtt is élhető legyen a város. Az emberek egyre mobilabbak, teljesen érthető, ha a kutyatartók kedvenceikkel együtt kelnek útra napról napra, legyen szó akár kirándulásról vagy nyaralásról, akár a mindennapos munkába járásról. Ezt ismerte fel a MÁV-START Zrt. is.

Ha érdekel, miként érdemes kedvenceddel útra kelni, kattints ide és olvass tovább!

Mosóczi László, a MÁV-START és Volánbusz Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy a vállalatcsoport elkötelezett az állatvédelmi szemlélet iránt nemcsak vasútállomásaikon, hanem HÉV- és autóbuszállomásaikon is. Mint mondta, rendszeresen találkoznak élő állatokkal az állomásokon, sokszor elkóborolt állatokkal, utóbbiak biztonságos elhelyezése és tulajdonosaik felkutatása érdekében –

a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvánnyal együttműködésben – telepítettek chipleolvasót a székesfehérvári vasútállomásra.

Székesfehérvár a Dunántúl egyik legjelentősebb vasúti csomópontja, a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon 2022-ben több mint 8 millió utazást regisztráltak és sokan utaznak négylábú kedvenceikkel is vonaton. Ezért is született meg a megállapodás a vasúttársaság és a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány között a vasútvonalak és pályaudvarok állatbarát átalakításával kapcsolatban. Az állatvédő alapítvány elnöke, Vetter Szilvia az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy a MÁV-Volán csoporttal kötött együttműködési megállapodásnak  már konkrét eredményei is vannak, hiszen az elkóborolt állatok hazajuttatásában közösen igyekeznek lépéseket tenni. Ennek elősegítése érdekében az alapítvány öt chipleolvasót adományozott a társaságnak, ezek közül egyet telepítettek Székesfehérvárra, ezen felül információs csomagokkal látják majd el a MÁV-Volán csoportot, hogy minél több utas találkozhasson a felelős állattartás legfontosabb alapvetéseivel.

 

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

állatvédelem chip leolvasás elveszett kutya közös ügyünk az állatvédelem székesfehérvár utazás kutyával vasútállomás vonatozás kutyával

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!