hirdetés

7 budapesti hotel, ahol nemcsak az emberek, de a kis kedvenceik is kényeztető ellátásban részesülnek

We Love Budapest

2023. április 25 - Képek: Getty Images Hungary, We Love Budapest

Ha az embernek van kutyája, és elmegy nyaralni, utazni, hosszú hétvégézni, legszívesebben magával vinné. Ám nem minden szálláshelyen nézik jó szemmel a négylábú kedvenceket.

hirdetés

Alábbi ajánlatunkban viszont csupa olyan hotel szerepel, ahova a kutyus ugyanolyan lazán sétálhat be, mint a gazdija, mert ott mindketten ugyanolyan vendégek.

Alice Hotel

Az Andrássy út 116. alatt magasodik Weiss Manfréd egykori palotája, melyben ma a feleségéről elnevezett Alice Hotel működik. Az elegáns, kertes-teraszos hotelben miközben a gazdi az itt található Veuve Clicquot Pezsgőház italait kortyolgatja, kutyusa megpihenhet a lábainál, és kipihenheti az azt megelőző városnézést.

Monastery Boutique Hotel

Az I. kerületi Fő utcában található hotelnek egy 300 éves apátsági épület ad otthont. Néhány percre vagyunk innen a Budai Vártól, valamint a Dunától. Kutyával is érkezhetünk, és semmi gond, ha nem hoztunk magunkkal tálkát vagy jutalomfalatot. A hotelben ugyanis kaphatunk azt is, sőt az a’la carte étteremrészbe még a négylábúak is a gazdikkal tarthatnak.

Hotel Clark

A Clark Ádám téren álló hotel csak felnőtt vendégeket fogad, gyerekeket nem, ellenben, ha az itt megszálló felnőtteknek kutyája is van, őt is hozhatják magukkal, annak ellenére, hogy a hotel jelképe egyébként az oroszlán. Kényelmes, intim hangulatban gazdi és kutyus együtt csodálhatják meg a hotelből eléjük táruló páratlan panorámát.

T62 Hotel

A Teréz körúton álló modern hotel vagány és graffitis arculata a fiatalabb utazókat vonzza majd elsősorban. Ha pedig valaki szívesen utazik együtt a kutyájával, akkor azok elsősorban a fiatalok. Ráadásul közel van minden: a bulizási, a turistáskodási és a kutyasétáltatós lehetőségek is.

Lavender Circus Apartments

A VI. kerületi Lovag utcában találjuk a hotelt, melynek nemcsak a neve különleges, de a belső designja is. És ez alatt nem csupán a falakon látható rajzokra gondolunk. A hotel olyan, mintha valami korabeli vendégfogadóba tértünk volna be. Erre az időutazásra pedig nemcsak egy gazdi kapja majd fel a fejét, hanem a kutyus is, akit pedig simán beengednek ebbe a hotelbe is.

Mystery Hotel

A Podmaniczky utca és a Vörösmarty utca sarkán található eklektikus épületet a szabadkőművesek nemzetközi társaságának hazai képviselője, a Magyarországi Symbolikus Nagypáholy építtette 1886-ban. A hotel belső designja vizuális trükkökre és optikai illúziókra épít, egyszerre elegáns és titokzatos, és ezt nemcsak a gazdi veszi észre, hanem a kutyus is, aki vele együtt megszállhat a hotelben.

Maverick Urban Lodge

A cikkben szereplő hotelek és szálláshelyek közül a Lónyay utcában található a legfiatalosabb. Letisztult minimalizmus és visszafogott elegancia jellemzi. De még így is minden sarkából sugárzik a kényelem, és ezt az a kutyus is észreveszi majd, aki a gazdájával tartva épp ebben a hotelben száll majd meg, amíg Budapesten tartózkodik.

Budapest kutya nyaralás kutyás helyek budapest kutyás hotelek Magyarország nyaralás kutyával szálloda kutyával utazás kutyával we love budapest

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink