hirdetés

5 hely, ahová kutyáddal együtt mehetsz: már egyes bankokba is elkísérhet kedvenced

László Enikő

2023. január 17 - Képek: Getty Images Hungary

Senki sem szívesen hagyja otthon négylábú barátját, ha dolga akad. Szerencsére egyre több helyre kísérhet el kedvenced! Az alábbiakban ezeket vesszük sorra.

hirdetés

Legyen szó egy kikapcsoló kávézásról, egy finom ebédről, ügyintézésről vagy vásárlásról, kutyusod már egyre több helyre tarthat veled. Sőt, sok munkahely is szívesen látja az ebeket, köztük természetesen szerkesztőségünk is. Néhány szabályt azonban érdemes betartanod. Elsősorban fontos, hogy kedvenced ne érezze magát feszülten az emberek sokasága között, és jól szocializált, valamint egészséges legyen. Ha kutyádat megviseli a tömeg vagy az utazás, jobb neki otthon, vagy előtte dolgozzatok a problémán. A póráz használata mindenhol előírás, ahogy az is, hogy csak ápolt és jólnevelt ebek léphetik át az éttermek, üzletek kapuját. Mindig legyen nálad zacskó, ha kedvencedet hívná a természet. Ilyen esetben a személyzetnek is szólni kell, hogy fertőtleníteni tudják a területet. Az oltási könyv mindig legyen nálad, akkor is, ha csak sétálni mentek négylábú társaddal. Amennyiben pedig kedvenced kárt tesz valamiben, azt köteles vagy megfizetni. Szerencsére a fent említett esetek csak nagyon ritkán fordulnak elő, így ha kutyusod egészséges, ápolt és jólnevelt, nincs mitől tartanod.

Mostantól egyek bankokban is szívesen látják az ebeket

Az egyik bankhálózat egyelőre hat fiókjában teszteli a kutyával látogathatóságot, négy fővárosi és két vidéki helyszínen. A próbaidőszak alatt megszerzett tapasztalatok alapján fogják eldönteni, mindegyik fiókba bevezetik-e a kutyabarát koncepciót (ahol ezt a helyi jogszabályok, bevásárlóközponti házirend vagy más hasonló szabályozás nem tiltja). A bejáratnál matrica jelzi, kedvencedet is szívesen látják-e.

Sportboltba is elkísérhet

Nemrég egy sportbolt-hálózat is bejelentette, hogy üzleteibe a gazdik kutyáikkal, macskáikkal, nyulaikkal és akár vadászgörényeikkel is bemehetnek. A tesztidőszak esetükben már lezárult, és a pozitív tapasztalatok miatt döntöttek úgy, hogy üzleteik állatbarátok lesznek. A szabályokat azonban itt is be kell tartani!

Az ország első kutyabarát könyvtára

2021-ben nyílt meg az ország első kutyabarát könyvtára Veszprémben. A két hónapon át tartó kísérleti fázis itt is pozitív eredménnyel zárult, és már több mint egy éve látogathatsz el könyveket böngészni kedvenceddel. Talán itt a legfontosabb, hogy kutyád jólnevelt legyen, hiszen fontos, hogy ne hangoskodjon és ne zavarjon másokat. Reméljük, egyre több ilyen helyre lesz példa az ország számos más területén is!

Kutyabarát éttermek

Egyre több étterem és kávézó válik kutyabaráttá, a kikapcsolódásra vágyók örömére pedig azon szálláshelyek száma is jelentősen megnőtt, ahol szívesen látják kedvenceinket. Az éttermek között van már olyan is, ahol külön menüsorral kedveskednek az ebeknek. Mielőtt azonban elindulnál, érdemes néhány dolgot fontolóra venni. Az általunk megkérdezett szakértő szerint a kutya méretét, fajtáját figyelembe kell venni, valamint az sem hátrány, ha az eb jellemzően nem nyáladzik, ugyanis ha igen, az zavaró lehet a többi vendég számára. Egyes kutyákat stresszelhet is egy ilyen szituáció, ezért érdemes fokozatosan hozzászoktatni őket a sok emberhez és a megannyi újdonsághoz.

Hűsöljetek együtt!

Bár a nyár még várat magára, egyre több strand várja szeretettel az ebeket is. A forróságban nekik is szükségük van egy kis lehűlésre, kikapcsolódásra, és sok gazdi viszi el szívesen magával kedvencét pancsolni. Korábbi cikkünkben 14 ilyen helyet mutattunk be, érdemes közöttük böngészni, ha már a nyaralást tervezed!

kutyabarát kutyabarát bank kutyabarát étterem kutyabarát hely kutyabarát helyek kutyabarát kávézó kutyabarát könyvtár kutyabarát strand kutyabarát szállás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!