Ha kutyusoddal indulsz nyaralni, van egy szuper tippünk!

Az Én Kutyám

2024. április 28 - Képek: Mirabella Camping

Mivel a kutyákra a legtöbben teljes értékű családtagként tekintenek, nem is csoda, hogy a nyaralás élményét is szeretnék vele megosztani. Igen ám, de sajnos még manapság sem egyszerű olyan úti célt és szállást találni, ahová a négylábú is velünk tarthat, és még jól is fogja érezni magát. Nos, szerencsére ennek a problémának a megoldásában könnyedén a segítségedre lehetünk.

A Mirabella Camping Zamárdiban található egy gyönyörű zöldövezetben, közvetlenül a vízparton, amihez egy kutyás strand is kapcsolódik. Egészen pontosan Zamárdi egyetlen kutyás strandja.

Ezt a kilátást semmi sem tudja überelni

A kutyás strand és a kemping nyújtotta felszabadító lehetőségek

A Mirabellában van lehetőség a kempingezésre sátorban, lakókocsiban és mobilházakban is, és szerencsére mindhárom szeretettel fogadja az ebeket is. Szerintünk a legjobb az egészben, hogy a térség és a kemping nyújtotta lehetőségek miatt nem kell beérnetek csupán a strandolás örömével. Zamárdi bővelkedik ugyanis fantasztikus túraútvonalakban, és a kemping területén megrendezett sportversenyek, bulik és közös főzések is mind egy hamisítatlan mirabellás életérzést hoznak el, aminek következtében rengeteg a visszatérő vendég.

A Mirabella Camping felülnézetből

Ha valaki kutyás nyaralást szervez, annak már az eb igényeit is számításba kell venni, így olyan programot kell kialakítania, ahol a négylábú is jól érzi magát. A nyári melegben a hűsítő víz és a többi kutya társasága az ebek számára olyan, mint egy valódi mennyország kompromisszumok nélkül. És ami a legjobb, hogy a gazdinak sem kell kompromisszumot kötnie. Semmilyen területen, hiszen míg az ebek pancsolnak, addig zavartalanul élvezheti a vizet vagy a napsütést. Sőt, ha egy kis közös játékra vágytok, arra sem kell nemet mondanotok!

A kemping területén lévő vendéglátóegységekben is szívesen látják a kutyákat. Így egy finom ebéd vagy vacsora, esetleg egy hűsítő limonádé elfogyasztása közben sem kell azon gondolkodnod, mi legyen szőrös kis társaddal.

A legfontosabb szabályok

Ahhoz, hogy mind a kutya, mind a gazdi élvezhesse a felhőtlen kikapcsolódást, természetesen van néhány szabály, amit mindenkinek be kell tartania. Szerencsére a mirabellás közösség nemcsak akkor működik együtt, ha kikapcsolódásról van szó, hanem akkor is, ha a nyaralótársak nyugalmáról és védelméről. A házirendet itt olvashatod el.

Ilyen elképesztően édes mobilházakat is választhatsz szállásként

Fontos tehát, hogy a kempingbe csak olyan kutyust vihetsz, amelyik szelíd és barátságos, nem agresszív sem az emberekkel, sem a fajtársakkal szemben. A kemping területén csak pórázon lehet vezetni az ebet. Így ha a kutyád még a pórázon való séta mikéntjeit nem ismeri, azt meg kell vele tanítani. Hogy ezt hogyan teheted meg, abban tréner segít ide kattintva.

Hasznos lehet, ha a kutyának megtanítjátok a strandolás előtt hogyan viselkedjen a vízben. Semmi bonyolult dologra nem kell gondolni, elég ismernie az olyan parancsszavakat, mint a „Marad!” vagy az „Ereszd!”. Ha ezek még nem mennek, pánikra semmi ok, a nyaralásig elsajátíthatók. Ide kattintva, valamint ide kattintva segítséget nyújtunk ebben is. A hőségben ahhoz, hogy a kutyus is komfortosan érezze magát, érdemes őt is lelocsolni, és előbb a sekélyebb vízbe bemenni vele. Tornóczky Anita ebben a cikkben számos nagyon hasznos tanáccsal látja el az olvasót.

Fontos továbbá, hogy ne felejtsd otthon az állat oltási könyvét sem, ezt ugyanis ellenőrizhetik! És persze figyelj a külső és belső élősködők elleni védelemre is!

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube-csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

Még néhány izgalmas adalék

A kemping területén és a szállásért fizethetsz készpénzzel, bankkártyával és SZÉP-kártyával is, foglalni itt tudsz. Rendelkezésedre áll ingyenes wifi, zsetonnal működő mosoda, fűtött élménymedence rossz idő esetén, és bérelhető bringák, valamint vízi eszközök. A büfé mellett pedig még egy ABC is található az övezetben.

A mirabellás kempingezés nemcsak azért eszményi megoldás kutya és gazdi számára, mert ember és négylábú számára is ideálisak a kialakított körülmények és a rendelkezésre álló lehetőségek, hanem mert valóban közös programokban lehet részetek, nem csupán egy olyan nyaralásban, ahová a kutyát is magaddal vitted. Ez pedig nem csupán feltölti a fáradt lelket és testet, de a kötődést is erősíti.

Ide kattintva a strandetikettről írtunk. Nagyon hasznos olvasmány lehet akkor is, ha rendszeresen strandoltok kutyával, és akkor is, ha ez lesz az első ilyen élményetek.

Balaton kemping kempingezés kutyával kutyabarát Balaton kutyabarát hely kutyabarát strand kutyabarát szállás Magyarország nyaralás nyaralás kutyával

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!