hirdetés

5 európai város, ahol kutyád is remekül fogja érezni magát: ide bátran magaddal viheted kedvencedet

László Enikő

2023. február 1 - Képek: Getty Images Hungary

Érthető, hogy nem szeretnél elszakadni kedvencedtől napokra, de mégis vágysz a kikapcsolódásra és arra, hogy megismerd a világot. Éppen ezért összegyűjtöttünk néhány olyan európai várost, ahol kutyusod is garantáltan jól fogja érezni magát!

hirdetés

Ma már szerencsére négylábú barátod számos helyre veled tarthat, legyen az akár egy kávézó, vagy egy másik ország. Bár ahhoz, hogy kedvenceddel látogass el egy idegen országba, igényel némi felkészülést, de megéri, hiszen így nem kell különválnotok, és életre szóló élményekkel gazdagodhattok. Hogy pontosan mi szükséges ahhoz, hogy az Európai Unión belül vagy akár azon kívül utazzatok, arról részletesen ebben a cikkünkben írtunk.

Mire figyelj?

Ha kedvenceddel szeretnél utazni, és fontos számodra, hogy ő is jól érezze magát, akkor pár tényezőt figyelembe kell venned. Először is a legfontosabb, hogy kutyabarát szállást foglalj, ahol őt is szívesen látják. Valamint számításba kell venni, hogy milyen helyekre szeretnél ellátogatni, és ezek közül hova engedik be őt is. Mennyi kutyabarát étterem van a környéken? Vannak-e parkok, ahol lehetőség van egy kis játékra? (Érdekesség, hogy Bécset gyakran említik kutyabarát városnak, hiszen sok helyre bemehetnek az ebek, de a városközpont közelében lévő parkok többségébe nem, ami nem feltétlen jó kedvencednek.) És persze érdemes figyelembe venni, hogy a klíma is ideális-e számára. Például a nyár közepén nem feltétlen fogja jól érezni magát kedvenced egy meleg éghajlatú országban, ahol a fő program a városnézés a forró utcákon. Ha pedig tengerpartra készülsz, nézz utána, hogy a strandokra magaddal viheted-e kedvencedet.

Crikvenicában külön kutyás strand is van.

Róma, Olaszország

Az Euronews szerint Róma több kutyabarát szállodával rendelkezik, mint bármely más európai város (pontosabban 596-tal). Arra viszont érdemes figyelni, hogy lehetőleg ne főszezonban utazzatok, hiszen a forróság és a tömeg nem lesz kedvenced ínyére. Az olaszok szeretik magukkal vinni kedvenceiket a legtöbb helyre, például éttermekbe, vagy akár gyógyszertárakba is. Rengeteg helyen szívesen látják szőrös barátainkat!

Prága, Csehország

A cseh főváros igazán szívesen látja az ebeket, a legtöbb étterem kutyabarát, számos szállás közül lehet válogatni, ahol kutyussal is lehet érkezni, és a tömegközlekedést is igénybe vehetik négylábú kedvencek. Prágában több mint száz park található, és legtöbbjükben a kutyákat is szívesen látják. Az ebek akár a prágai várat, a világ egyik legnagyobb kastélyát is megszaglászhatják, de érdemes kedvenceddel ellátogatni a Károly-híd északi partján álló szobor kutyafigurájához, melyet ha megsimogatsz, szerencséd lesz!

Párizs, Franciaország

A franciák imádják a kedvenceiket, és a lehető legtöbb helyre magukkal is viszik őket. A négylábúak igénybe vehetnek minden tömegközlekedési eszközt, és bár a múzeumokba nem lehet őket bevinni, a parkok többségébe igen, így kedvenced akár a Versailles-i kastély csodaszép parkját is körbeszaglászhatja. A legtöbb étteremben (pontosabban több mint 180-ban) és boltban is szívesen látják őket, valamint több mint 350 kutyabarát szálláshely található a francia fővárosban.

Berlin, Németország

Németország kutyabarát ország, és rengeteg városnézési lehetőséget kínál, mely során kedvenced is csatlakozhat hozzád. A kutyák bevihetők a legtöbb szabadtéri helyre, például a palotákat és kastélyokat körülvevő kertekbe. Az ebek utazhatnak tömegközlekedési eszközökkel és bemehetnek szinte minden étterembe, kávézóba, bevásárlóközpontba és üzletbe, de a szupermarketekbe jellemzően nem.

Crikvencia, Horvátország

A tengerpartra vágysz és az sem baj, ha nem kell ezért repülőre ülnötök? Horvátország nemcsak gyönyörű és kalandos, hanem Európa egyik legkutyabarátabb országa is. Különösen Crikvenica, ahol kedvenceddel együtt lazulhattok a strandon. Itt található még egy különleges kutyastrand is, ahol minden fajtát szívesen látnak, és a kutyusok egymással is összebarátkozhatnak. A strand büféjének itallapján pedig még kutyasör is szerepel!

kirándulás kutyával kutya nyaralás kutya utazás kutyabarát kutyabarát étterem kutyabarát hely kutyabarát helyek kutyabarát ország kutyabarát strand kutyabarát szállás kutyával a városban nyaralás nyaralás kutyával utazás utazás kutyával

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink