hirdetés

Magángépet béreltek, hogy kutyáikkal bejárják a világot: német dogjuk élvezi az utazást

Szénási Szimonetta

2023. március 23 - Kép: Independent

A pár három kutyájukkal, köztük egy német doggal járja Európát, a kalandjaikról pedig videókban számolnak be.

hirdetés

Melanie Demi és férje, Albert különleges kalandra vállalkoztak: úgy döntöttek, annyi helyre utaznak el, amennyire csak lehet. A világjáró pár természetesen szeretett kedvenceit is magukkal viszi, ami nem kis feladat, tekintve, hogy három kutya boldog tulajdonosai, akik közül egyik egy igencsak méretes német dog. Hogy az utazás a lehető legkényelmesebb legyen, magángépen szállnak az égbe. A városnézésekről és a külföldi tapasztalatokról pedig videókat készítenek, amelyeket megosztanak közösségi oldalukon is.

@herboozytails

They’re my babies and I love them with my whole heart #dogmom #dogsoftiktok #greenscreenvideo

♬ The sound of love - Mandy Thomson

Évekig spóroltak

Ahhoz, hogy belevághassanak ebbe az izgalmas kalandba, a párnak sok megtakarított pénzre volt szüksége. Három évig spóroltak, ami alatt 45.000 dollárt tudtak félretenni (ez jelenleg 16 millió forintnak felel meg.) Tekintve, hogy a magánrepülőgép, a szállások, valamint a maguk és a kutyák ellátása az egyes városokban minden bizonnyal nem volt olcsó, szükségük is volt a megtakarításra. Mikor összegyűlt a tervezett összeg, öten vágtak neki a kalandozásnak: Melanie, Albert, valamint három kutyusuk.

@herboozytails

This dog-friendly Airbnb is the perfect escape from the city 🌲 #dogfriendly #uniqueairbnb #dogtravel #traveldog #travelingwithdogs #newyork it’s located 3.5 hours from New York City and has stunning views of the country and plenty of woods for the dogs to explore. It runs $90-$100 a night plus fees, but no pet fees or restrictions!

♬ Sentimental – Night Cap

Rengeteg tapasztalat

A csapat Austinból, Texas megyéből indult, és az európai nagyvárosokat vették célba. Eddig több országban jártak már, köztük Franciaországban, Skóciában, Angliában, Németországban és Csehországban. Emellett természetesen saját hazájukban is szívesen barangolnak, amiről szintén készülnek felvételek.

A számos út alatt rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek a kutyás utazás terén. Volt, hogy hotelben szálltak meg, máskor lakókocsit béreltek vagy kutyabarát lakásokat vettek ki az ott töltött időre. A városokban aztán végigjártak számos éttermet, és sok nevezetességet is megtekintettek. Az így összegyűjtött, igen hasznos tudást pedig megosztják a többi gazdával is. Így aki kedvet kapott hozzá, hogy kedvencével utazzon, az első kézből kap segítséget tőlük. Emellett TikTok-csatornájukon gyakran válaszolják meg a hozzájuk intézett kérdéseket is, így valóban nagyon informatív az oldal.

@herboozytails

Reminder: this is what worked for us! It was our only way to get our 150lb Great Dane with us, and I realize it’s not an option for everyone. Flight video, cost, etc are all on my page under this playlist! #movingwithdogs #travelingwithdogs #dogtravel #privateplane #dogsoftiktok #dogmomlife #dogfriendly

♬ original sound – Melanie Demi

Nagy kutya, közepes kutya, kis kutya

Természetesen rengeteg kérdés érkezik az óriási német dogjuk kapcsán, hiszen egy ekkora jószággal egyáltalán nem tűnik egyszerűnek az utak és a programok megszervezése, illetve lebonyolítása. Ám a hatalmas négylábú szemmel láthatóan élvezi az utazgatást: nyugodtan üli végig a repülőutat, szófogadóan sétálja körbe a látványosságokat, és az étteremben is kulturáltan viselkedik. Ugyanúgy, ahogy két másik pajtása, az örökbefogadott golden retriever és kisebb termetű keverék kutyus is.

@herboozytails

And that’s just a day in his life 😌 there was never a reality in which we came and left ANY of our dogs behind. They were either coming with, or we weren’t coming along. Just because a dog is older doesn’t mean they don’t love exploring and being with you just as much (if not more) than they did when they were younger 🫶🏽 #traveldog #travelingwithdogs #goldenretriever #seniordogsoftiktok #paris #parislife #europetravel

♬ In the Mood – Glenn Miller

Terveik szerint még ez év novemberéig folytatják az utazgatást, de sejtésünk szerint a jövőben még biztosan lesznek újabb kalandok, amelyeket megoszt velünk a kalandor csapat.

golden retriever közösségi média kutya utazás német dog nyaralás nyaralás kutyával repülés repülés kutyával tiktok utazás utazás kutyával videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink