hirdetés

Ilyen hihetetlenül néz ki a kisállat wc a reptéren: táppal is készültek

Szénási Szimonetta

2023. július 15 - Képek: Getty Images Hungary

Ha kedvenceddel utazol, nagyon fontos, hogy az állat biztonságára és a kényelmére is ügyelj. A reptéri kisállat wc-ben nyugodtan elvégezheti a dolgát.

hirdetés

Repülőre ülni ma már sokak számára olyan természetes, mint vonatozni vagy buszra szállni. Ezt bizonyítja a repülési morál: míg pár éve többnyire izgatottan várakozó, majd a gép ablakán szájtátva kibámuló utasokat lehetett látni, ma inkább a filmnézés, a zenehallgatás vagy az alvás a fő úti tevékenységek. A gazdik egy része ugyanilyen rutinosan viszi magával kedvencét is a nagy útra. Pláne a vakáció idején. Az állatok szükségleteiről pedig a reptereken is gondoskodnak. A komfortot szolgálja a kutya wc is.

Eltérő szabályok

Ahogy arról a közelmúltban részletesen, szakértők – kisállatkísérő, illetve fuvarozócég – megkérdezésével írtunk, a kutyával való repülésnek szigorú szabályai vannak, amiket be kell tartani. Egyrészt nem minden légitársaság engedélyezi, hogy kedvenced is veled. Másrészt különféle előírások vonatkoznak az állatra és annak szükséges papírjaira az adott társaság, illetve a tranzit- és a célországok függvényében. Tehát a legelső lépés az informálódás.

A kistestű ebek puhafalú táskában (a súlyhatár általában 8 kilogramm, a szállítóeszközzel együtt mérve) felmehetnek az utastérbe. Az ennél nagyobb ebek pedig szállítóboxban utazhatnak a csomagok között. Ha jószágod veled tarthat, akkor a lábadnál fog utazni, az említett táskában.

A biztonság és a kényelem is fontos

A kutya számára lényeges, hogy ne csak biztonságban legyen az út idején, de kényelmes is legyen a hordozóeszköz. Ugyanúgy gondoskodni kell elegendő vízről (az etetést nem javasolják az utazás alatt), továbbá arról, hogy el tudja végezni a szükségleteit. itt pedig rá is térünk a címben már beharangozott reptéri kisállat mosdókra.

Egyre több helyen biztosítanak helyet a kis kedvencek számára, ahol megpihenhetnek, illetve elvégezhetik a kis- és nagydolgukat. Alább az isztambuli repülőtér erre kialakított helyiségét láthatod.

A kutyákat pisilésre szánt műfüves terület – még egy kis tűzcsap is van középen –, míg a macskákat alomtálca várja. Több etető és itatótál is található a helyiségben, a falakon elhelyezett tárolók pedig száraztáppal vannak megtöltve. Indulás előtt, vagy az átszállásra várva itt feltöltődhet és megpihenhet a kisállat.

A Melbourne-i reptéren a gazdával közös helyiségbe mehet be az eb elvégezni a dolgát.

A higiénia is fontos

Nagyszerű kezdeményezés, és öröm látni, hogy már az állatok igényeire is figyelnek, de az első videó kapcsán felmerül néhány egészségügyi kockázat, amikre ügyelned kell.

Bár az előírások szerint csak egészséges állat utazhat, amit általában orvosnak kell igazolnia (mint írtuk, társaság- és országfüggő, milyen dokumentumokat kérnek), mégis azt tanácsoljuk, vigyél magaddal saját tálkákat, amikből ihat vagy indokolt esetben ehet az állat. Ahogy egy korábbi cikkben részleteztük, a nyilvános itatótálak számos betegséget terjeszthetnek. Jobb vigyázni!

Olyan ételt pedig sosem célszerű adni a kutyának utazás idején, amit előtte még nem kapott, mert nem tudni, miként reagál rá az emésztőrendszere.

beltéri kutya wc nyaralás nyaralás kutyával repülés repülés kutyával utazás kutyával

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!