hirdetés

7 különleges nagytestű kutyafajta: utánuk biztosan megfordulnál az utcán

László Enikő

2021. április 17

Néha nehéz elhinni, hogy ez a rengeteg kutyafajta egy bizonyos őstől származik, annyira különbözőek. Egyes fajták különösen szemet gyönyörködtető szépségek. Mutatunk hét olyan nagytestű kutyát, akik után biztos megfordulnál az utcán!

hirdetés

Egyes kutyák nem mindennapi megjelenésükről híresek. Ezek általában ritka, kevésbé ismert fajták, akiknek szépsége páratlan. Ismerj meg közülük hét nagytestű különlegességet!

Fotó: Delight Catahoulas Hungary

Porcelánkopó

A különleges francia vadászkutya, a porcelánkopó valóban egy porcelánbabára hasonlít. Elegáns megjelenésére mindenki felfigyel. Fehér színben domináló csillogó bundája szemet gyönyörködtető. A kopók között emiatt igazi kakukktojás, hiszen azok színe általában barnás, hogy vadászat közben beleolvadjanak környezetükbe.

Afgán agár

Az afgán agár gyönyörű hosszú szőrét sokan csodálják. Hazájában, Afganisztánban igazi kincsként tekintenek erre az elegáns kutyára. Megjelenése méltóságteljes, kecses, de személyisége is nagyszerű. Kiváló vadász, aki a zsákmány űzése közben is megtartja eleganciáját.

Louisiana catahoula leopárdkutya

Az Amerikából származó leopárdkutya szépségére mindenki felfigyel, aki csak találkozik vele. Ennél a fajtánál az a ritka, ha egyszínű, hiszen lehetséges mintáinak változata végtelen. Szeme színe gyakran kék, szinte világít. Kecses, sportos kutya, aki rendkívül aktív és egyáltalán nem való mindenkinek. Hazánkban Pásztor Petra kezdte el először tenyészteni ezt a ritka kincset.

Fotó: Delight Leopard Kennel

Ír farkaskutya

Az ír farkaskutyát a világ egyik legnagyobb kutyafajtájaként tartják számon. Az agarak csoportjába tartozó óriás egykor a nemesi udvarok ékének számított. Hatalmas termete nagy szívet is takar. Türelmes és kedves társ, aki mindig úriemberként vagy úrihölgyként viselkedik.

Tibeti masztiff

A tibeti masztiff egy igen nagy becsben tartott fajta szerte a világon. Nevéhez számos különleges legenda kötődik, mint például az, hogy halála után lelke emberként tér vissza. Oroszlánszerű megjelenésére mindenki felfigyel, Kínában igazi státuszszimbólum. Pedig ez a hatalmas eb nem csupán a kert éke. A nomád falvakat évezredek óta védelmezi a farkasoktól, semmi sem rettentheti vissza.

Azawakh

Az azawakh egy kecses és különleges, igen ritka agár. Rendkívül elegáns megjelenése vonzza a tekintetet. Az Afrikából származó kutya szőrzete rövid, selymes, teste vékony, karcsú. Világszerte igazi ritkaság, hazánkban is csak néhány példány él.

Shar pei

A kínai shar pei sokak számára lehet ismerős. Jellegzetes redői, melyek főként kölyökkorban látványosak nagyon népszerűvé tették, pedig az 1970-es években majdnem kihalt. Az amerikaiaknak köszönhetően azonban újra elterjedt, sokan megismerték a különleges fajtát. Ennek sajnos meg is lett a következménye, a szaporítók a mai napig előszeretettel árulnak ilyen jellegű kutyákat. Egy kölyök shar pei redői igen elbűvölőek és aranyosak, azonban tartása egyáltalán nem való mindenkinek.

Kölyök shar pei.

Természetesen minden kutya a maga módján szép és különleges. Ahogyan a mondás is tartja: mindenki azt gondolja, hogy neki van a legjobb kutyája és egyikőjük sem téved.

(Képek: Getty Images Hungary, Delight Leopard Kennel)

afgán agár azawakh ír farkaskutya különleges kutyák louisiana catahoula leopárdkutya nagytestű kutya porcelánkopó shar pei tibeti masztiff

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!