hirdetés

Te meg tudod különböztetni egymástól az agarakat? -Kvíz

Molnár Enikő

2023. december 2 - Képek: Getty Images Hungary

Az agár az egyik legősibb kutyaféle, és számos fajtája alakult ki a (feltehetően) több évezredes, emberrel közösen töltött idő alatt. Te felismered, hogy melyiket ábrázolják a képek?

hirdetés

A kecses, előkelő agarakat sokáig vadászkutyaként alkalmazták, majd elkezdődtek a agárversenyek, és ahogy mondani szokás, a többi történelem. Egy időben csak a nemesség engedhette meg magának, hogy agarat tartson, így a képük inkább a felsőbb osztályokkal kapcsolódott össze. Manapság már sokkal elérhetőbbek lettek ezek a kecses, elragadó személyiségű ebek, akik nagy mozgásigényük ellenére általában kifejezetten nyugodtak. Bár sok mindenben hasonlítanak egymásra, vannak apróbb vagy nagyobb eltérések a különböző agár fajták között.

Szeretnéd felmérni a tudásod? Akkor itt a lehetőség, töltsd ki a kvízünket.

 

Bárhogyan is sikerült az agár fajták felismerése, gratulálunk az eredményhez, nem volt olyan egyszerű dolgod. Ha többet szeretnél megtudni az agarakról, akkor ezt az írásunkat ajánljuk. Ha megtetszett valamelyik képen szereplő agár, és szeretnél többet megtudni a fajtáról, akkor itt a lista, sorban haladva:

 

afgán agár agár agár fajták azawakh ír farkaskutya kutya kvíz kvíz magyar agár olasz agár orosz agár perzsa agár skót szarvasagár whippet

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink