hirdetés

Te mennyire ismered a kutyák testbeszédét? Teszteld tudásodat kvízünkkel!

László Enikő, 2022. április 12 - Képek: Getty Images Hungary

Ha egy kutya testbeszédét szeretnéd értelmezni, számos tényezőt kell megvizsgálni. A fülek, a szemek, a testtartás, a farok pozíciója és csóválása is számos dologra utalhat, és persze magát a szituációt is számításba kell venni.

hirdetés

A kutyák testbeszédének helyes értelmezése rendkívül fontos, ugyanis ha félreérted az állatot, az mindkettőtök számára problémás helyzetet alakíthat ki. De a testi jelek mellett a teljes szituáció értelmezése is lényeges, hiszen a körülményektől is függ, mit akar az eb kifejezni. A farokcsóválás és a vicsorítás könnyen félreértelmezhető, ahogyan a háton fekvés is, a has felfedésével.

Az alábbiakban összeállítottunk egy kvízt, hogy tesztelhesd tudásodat:

Eredmények

0-30%: Van még mit fejlődnöd! Javasoljuk, hogy nézd át a kutyák testbeszédéről szóló cikkünket, és próbálkozz újra!

40-60%: Jó úton haladsz! Tudásodon van még mit csiszolni, egy kis gyakorlás sosem árt!

70-80%: Te igazán sokat tudsz a kutyák testbeszédéről, nagyon ügyes vagy!

90-100%: Gratulálunk, egy igazi szakértő vagy! Te szinte mindent tudsz a kutyák testbeszédéről, de ne feledd: mindig van mit tanulni!

Europa Event Center
2023. október 28.

A DOGZ konferencia hiánypótló a maga nemében: kiváló lehetőséget teremt arra, hogy kutyás szakemberek, tenyésztők és érdeklődő kutyatartók meghallgathassák egymás véleményét a legfontosabb kérdésekről, aktuális információkat gyűjtsenek és személyes ismeretségekre tegyenek szert. 3 kiemelt témakör, 3 szekcióban, több mint 40 kutyás szakember szereplésével.

Részletek
Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon