hirdetés

Ebben a városban keresd az ország első kutyabarát könyvtárát!

Ferenczi Deborah

2021. október 19

Fantasztikus hírünk van a Balaton közeli kutyagazdiknak! A veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtára az ország első kutyabarát könyvtárává alakult. A budapestiek se keseredjenek el, hiszen számukra az első kutyabarát bár debütált.

hirdetés

Egyre több kutyabarát helyet nyitnak országszerte, így számos lehetőség van a kedvenced társaságában látogatni különböző típúsú helyeket. Napjainkra már nem csak tanulni vagy éppen sportolni viheted magaddal a kutyádat, hanem akár az esti koktélozgatásodhoz is csatlakozhat kedvenced.

Az ország első kutyabarát könyvtára

Az Etövös Károly Megyei Könyvtár két hónapos kísérleti fázis után végre megnyitotta kapuit a kutyusok számára is. Ennek örömére egy kiállítás keretein belül kutyás találkozóval ünnepelt az intézmény.

Az állatok világnapjának alapelve a World Wide Foundation megfogalmazása szerint az, hogy az állatok boldogabbá teszik az életünket, segítő társként és barátként is boldogítják mindennapjainkat. Ennek az ünnepnek is az a célja, hogy ember és állat kapcsolatát erősítse és felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára” – fogalmazott Dr. Baranyai Tamás igazgató.

Az igazgató beszámolt arról is, hogy Vargáné Ládonyi Erzsébet gyermekkönyvtáros javaslatára alakították állatbaráttá az adott könyvtárat. Ugyanakkor arról is biztosítottak mindenkit, hogy ennek ellenére nem fogja elveszteni csendes könyvtári jellegét. Házirend szabályozza, hogy csakis jól nevelt kutyával lehet belépni, aki tud viselkedni, úgy, ahogyan a helyzet megkívánja. Még azt is bejelentették, hogy azok számára, akik esetleg félnek a kutyáktól, specifikus kutyaterápiás foglalkozásokat szerveznek annak érdekében, hogy ezen szorongások feloldódjanak bennük.

Azt a célt tűztük ki, hogy öt év múlva ott legyünk Európa élvonalában a felelős állattartást illetően, ehhez pedig fontos, hogy minden fronton meg tudjunk jelenni. A könyvtár állatbarát intézménnyé válása is ezt a törekvést segíti” – vélekedett Ovádi Péter parlamenti képviselő és a Nemzeti Állatvédelmi Programért felelős miniszter.

Megnyílt az első kutyabarát bár Budapesten

Aki nemcsak némi művelődésre vágyik kutyája társaságában, hanem a szórakozást is kultiválja, annak érdemes tudnia, hogy megnyílt az ország első igazi kutyabarát kávézója és bárja. Ez nem más, mint a Kutya egy hely a Rottenbiller utcában. A földszinten egy kellemes hanglatú kávézó és bár fogad, egy emelettel lejjebb pedig már egy kifejezetten kutyusoknak kialakított játszóház található, ami megközelítőleg 7-8 ebet és gazdiját tudja befogadni. A helyet olyan szinten ebekre specializálták, hogy kedden és csütörtökön még kutyanapközit is üzemeltetnek.

Hétfő kivételével minden egyes nap sok szeretettel várják a kutyusokat és gazdijaikat, sőt akik történetesen nem kutyával érkeznének, azokat két kedves eb várja. Dália és Troy a tulaj és üzlettársa kutyusai. A nap bármely szakaszában betérhetsz, a reggeli kávédtól az esti koktélodig bármi fogyasztható, és mindezt a kutyusod társaságában élvezheted.

(Képek: Getty Images Hungary)

Budapest könyvtár kutyabarát kutyabarát bár kutyabarát könyvtár kutyanapközi Veszprém

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!