hirdetés

Kutyával Balatonra: miért ne? A legjobb állatbarát helyek a tó partján

Ferenczi Deborah

2021. augusztus 20

Évről évre nő azoknak a helyeknek a száma országszerte, melyek kutyabarátként funkcionálnak. Nemcsak éttermek, bevásárlóközpontok nyitnak a Balaton partján, már több szálláshely is alkalmas arra, hogy állattal együtt menjetek nyaralni.

hirdetés

Kutyások számára sok esetben hatalmas megkönnyebbülés az, ha a állatukat is vihetik a nyaralásra. Nem pusztán azért, mert néha nehézkesebb elhelyezni az ebet, hanem azért is, mert sok gazdi annyira szereti a kutyusát, hogy a nyaralását is vele töltené.

A Balatonon is számos hely kutyabaráttá vált.

Kutyabarát helyek

Annak érdekében, hogy egyre több ilyen jellegű kutyabarát hely nyíljon, dominánsabb lett az állami szerepvállalás. Az Agrárminisztérium a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal karöltve elindította az Év Kutyabarát Helye kampányt, mely jelentősen hozzájárult a kutyabarát helyek népszerűsítéséhez. Ami nagyon pozitív, hogy az országos kampány keretein belül a Balaton térsége kiemelkedően jól szerepelt. Olyannyira, hogy a vidéki kutyabarát éttermek díját 5 balatoni vállalkozás nyerte el.

A legjobb Balatoni kutyabarát éttermek

Megdöbbentően jó eredményeket értek el a balatoni éttermek a „vidéki étterem” kategóriában, ugyanis mind az öt díjat megnyerték. A Turizmus és vendég különdíját a tihanyi Echo étterem vitte el. Lenyűgözően szép, elegáns étteremről beszélünk, amit érdemes kipróbálnotok, ha Tihanyban nyaraltok. A Funzine különdíját a csopaki Szomszéd kertje nyerte, ami szintén hangulatos, barátságos hely. Az InfoPont különdíját a Vadásztanya Bisztró és Borozó szerezte meg. Ez az étterem Siófoktól négy kilométerre, az Aranyparton található, és igazán egyedi hangulatáról, illetve különleges ételeiről híres. A zsűri díját a jól ismert Zánkai Fészek – étel és hotel- nyerte, míg a közönségdíjat egyértelműen a Balatonvilágosi Lavender terasz érdemelte ki.

Sok kutyabarát étterem is nyílt a Balaton környékén.

Kutyabarát szálláshelyek a Balatonnál

A panzió és vendégház kategóriában a közönségdíjat a Badacsonyi Bacchus Apartman és Vinotéka érdemelte ki, mely vintage, ám annál elragadóbb stílusban várja a látogatóit. Különlegessége, hogy a vendégek nem csupán a Balaton csodálatos panorámáját élvezhetik, hanem a vidéki nyugalmat is. A kutyabarát szállodák kategóriájában is előkelő helyet foglalt el egy balatoni szálloda. A Csodálatosbalaton.hu különdíját nyerte el a Balatonfenyvesen található Fenyves Yacht Club Hotel. Az adott szállás számos exkluzív szolgáltatást kínál a finom ételeken, lenyűgöző szobákon át egészen az olyan programlehetőségekig, mint a vitorlázás.

Ugyan a felsorolás a teljesség igénye nélkül történt, mégis érdemes kutyáddal felkeresni ezeket a helyeket, ha nyaralni mentek a Balatonra. Ezekben nem csalódsz, hiszen nem véletlenül érdemelték ki az Év Kutyabarát Helye díját.

(Képek: Getty Images Hungary)

kutyabarát kutyabarát Balaton kutyabarát étterem kutyabarát helyek kutyabarát ország kutyabarát szállás nyaralás kutyával

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink