hirdetés

Strandolni mennél kedvenceddel? 14 kutyabarát vízparti hely az országban

László Enikő

2021. június 6

A kutyás gazdák örömére egyre több hely van hazánkban, ahol az emberek négylábú kedvencei is mehetnek strandolni. Közülük mutatunk néhányat. Azt is sorra vesszük, hogy milyen szabályokat tarts be, ha kutyás fürdőhelyre mentek.

hirdetés

A legtöbb gazdi számára az az igazi nyaralás, kikapcsolódás, amit kutyájával együtt tölthet. Hiszen ilyenkor nem kell aggódnia, mit csinál az otthon hagyott vagy panzióba, esetleg ismerőshöz adott kedvence. Nincs is annál jobb, amikor együtt csobbanhattok a vízben vagy közösen lazíthattok a parton. Mutatunk néhány közkedvelt kutyabarát strandot, ahol négylábú kedvencedet is szívesen látják.

Néhány szabály, amit érdemes észben tartani:

  • csak oltott, féreghajtott kutyával menj strandra,
  • vidd magaddal az oltási könyvet,
  • ne engedd, hogy kutyád másokat zavarjon,
  • kutyád ürülékét mindig szedd fel, legyen nálad ehhez szükséges zacskó,
  • lehetőleg a fürdetőhelytől távolabbi helyre vidd kutyádat üríteni,
  • ha kutyád viselkedése kiszámíthatatlan, mindig legyen rajta póráz, szájkosár,
  • agresszív, szocializálatlan, nagyon félős kutyát ne vigyél strandra,
  • mindig legyen nálad kutyád számára is víz,
  • figyelj kutyádra, nehogy hőgutát kapjon, biztosíts neki árnyékos helyet

Balatonföldvári kutyastrand

A 2500 négyzetméteren elterülő Balatonföldvári Kutyabarát Fürdőhelyen rámpa is segíti az ebek bejutását a gyorsan mélyülő vízbe. A part közelében a vízszint azonban alacsony, így a kutyák biztonságosan játszhatnak gazdáikkal. A négylábú kedvencek számára rendelkezésre áll egy külön füves terület, amit illemhelyként használhatnak. A nap sugarai ellen számos fa biztosít árnyékot, a belépés pedig ingyenes.

Fonyódi Kutyás Fürdetőhely

A fonyódi kutyások régóta szerettek volna egy olyan strandot, ahol kutyáikkal együtt fürödhetnek a Balatonban. A kikötőtől nem messze kialakított Fonyódi Kutyás Fürdetőhely hamar sokak kedvencévé vált, hiszen a nagy területen elhelyezkedő strand jól felszerelt. Több szemetes, illemhelyiség és árnyékos rész is a látogatók rendelkezésére áll.

Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert

A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert május 15-étől újra megnyitotta kapuit. A közel fél hektáros területen lévő parkban az ebek szabadon futkározhatnak, de a kutyák számára kialakított játszótéren szórakozhatnak, tanulhatnak is. Az idei évben bővítették az elérhető szolgáltatásokat is: kialakítottak egy kutyás pihenősarkot, lehetőség nyílik napágyak és napernyők bérlésére, továbbá a vendéglátóhely kínálata is bővül. A vízimádó ebek pedig gazdáikkal együtt csobbanhatnak a Balatonban. A park látogatása eddig ingyenes volt, idén azonban már belépődíjat kell fizetni.

Fotó: Belovári András

Tiszafüredi Kutyabarát Strand

A Mancsos Pancsoló néven is ismert, Tisza-tó Holt Tisza részén elhelyezkedő kutyás strand vize sekély és hullámzástól védett, így az ebek biztonságosan csobbanhatnak. Idén is a fürdőhely ad helyet az Országos Leonbergi Találkozónak, június 26-án. A 150 méter hosszú partszakaszon az árnyékot a fák és bokrok adják, a közelben pedig büfék állnak a látogatók rendelkezésére.

Drótszamár Park & Kemping

A Velencei-tónál lévő Drótszamár Park & Kemping strandján a kutyádat is beengedheted a vízbe. Jó hír, hogy a szolgáltatás már napi jeggyel és védettségi igazolvánnyal nemcsak a kempingezőknek elérhető, hanem bárki számára, aki rendelkezik az említettekkel.

Gébárti-tó

A zalaegerszegi Gébárti-tó egyik partszakaszánál néhány évvel ezelőtt sikerült egy olyan helyet találni, ahol a kutyák is pancsolhatnak. A legkönnyebben az élményfürdő felől megközelíthető strandon még cica- és kutyamosó is található.

Kutyajó Strand & Park 60

A hatvani, magánkézben lévő Kutyajó Strand&Park 60 zárt, biztonságos területen helyezkedik el, mesterségesen kialakított pancsolóhelyekkel. A strandoláshoz előzetes bejelentkezés szükséges, illetve lehetősége van a látogatóknak VIP időpontok foglalására is, amikor a strand csak az övék.

Hirdi Kutyastrand

A pécsi Hirdi Kutyastrand május 22-én újra megnyitotta kapuit a pancsolni vágyó kutyusok számára. A körbekerített partszakaszon az ebek biztonságosan úszhatnak a sekély vízben, így kis- és nagytestű kutyák számára is ideális választás.

Kőszegi Kutyastrand

Az Abért-tónál lévő Kőszegi Kutyastrand Vas megye első kutyás vízpartja. 2019-ben nyílt meg a gazdik és kedvenceik számára. A területen az ebek nem csak úszhatnak, hanem agility pálya is a rendelkezésükre áll.

Tavirózsa Kemping

A kutyabarát Tavirózsa Kemping Budapesttől 30 km-re, a délegyházi tavaknál található. A kemping területén hetente kutyaiskolai foglalkozásokat is rendeznek, a strand egy része pedig az ebek számára is igénybe vehető.

Fundy Fun Park

Budapesttől nem messze, Gyálon található a Fundy Fun Park, ahol jetskizésre, illetve kutyák úsztatására is lehetőség nyílik a látogatóknak. Az ebekkel érkezők számára külön tó áll rendelkezésre, hogy a négylábú kedvencek is fürdőzhessenek.

Ahol még csobbanhat kedvenced

Nem kifejezetten kutyák számára kialakított strandok, de az alábbi helyeken négylábú kedvencek számára kijelölt fürdőhelyek találhatók.

Tata

A híres tatai Öreg-tó egyes partszakaszain a kutyák is élvezhetik a pancsolást. A tó körül érdemes figyelni a táblákat, amik jelölik, hol csobbanhat kedvenced.

Dunakeszi

A Horányi rév melletti kijelölt szakaszon kutyás fürdőhely is található. A büfékkel is rendelkező terület látogatása ingyenes.

Tihany

A tihanyi Belső-tó délkeleti sarkánál tábla jelöli, hol lehet a kutyákat a vízbe engedni, hogy ne zavarják a horgászokat.

Ha a fürdőhelyre látogatsz kedvenceddel, ügyelj a szabályok betartására, illetve kutyád biztonságára! Az ebet első úszása előtt fokozatosan szoktasd hozzá a vízhez. A kevésbé atletikus testfelépítésű kedvenceknek mentőmellény viselése is ajánlott.

(Képek: Getty Images Hungary, Belovári András / Keszthelyi Kutyás Park)

kutya a vízben kutyabarát hely kutyás fürdőhely kutyás strand strandolás kutyával

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink