hirdetés

Május közepétől várja látogatóit a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert

László Enikő

2021. május 11 - Forrás: kutyabarat.hu

Az ország egyedülálló Balaton-parti kutyabarát közösségi tere május 15-én nyitja meg újra kapuit.

hirdetés

A közel fél hektáros, sekély vízparttal és hűs árnyékot adó fákkal rendelkező Park kiváló kikapcsolódási pontot jelent a kutyatartóknak, kutyabarátoknak. A füves terület nagyobb részén az ebek szabadon szaladgálhatnak. A kutyajátszótér pedig ideális lehetőség a négylábúak játékos lemozgatására, akár trenírozására is.

Fotó: Belovári András / Keszthelyi Kutyás Park

A hazai kutyás turizmus kiemelkedő attrakciója a tavaly nyári szezonban több mint 10 ezer látogatót vonzott. Ezzel a régió meghatározó turisztikai szereplőjévé is vált. Az idei évben bővültek a szolgáltatások is: kialakítottak egy kutyás pihenősarkot, lehetőség nyílik napágyak és napernyők bérlésére, továbbá a vendéglátóhely kínálata is bővül.

„Bízunk benne, hogy idén is legalább annyi kutyabarátot köszönthetünk a Parkban, mint tavaly. Továbbra is célunk, hogy a hazai kutyás turizmus kiemelkedő helyszíneként minőségi szolgáltatásokat biztosítsunk vendégeink számára. Emellett pedig a felelős kutyatartást is népszerűsítsük. Ugyan a járványhelyzet még nem múlt el, de – az előírt szabályok betartása mellett – tervezünk ismét különféle aktivitásokat, rendezvényeket is a nyár folyamán.” – mondta Sziládi-Kovács Tibor, a Keszthelyi Kutyás Park üzemeltetője.

Fotó: Belovári András / Keszthelyi Kutyás Park

A Kutyás Parkba az idei évtől már bevezetik a belépődíjat is, mely emberek esetében 300 Ft, kutyák esetében pedig 200 Ft lesz – jelezte a Park vezetője. Elmondta: „2020-ban, a nyitás évében is terveztük már a belépődíjat, de akkor a járványhelyzet sújtotta turisztikai szektor támogatása érdekében ezt elhalasztottuk. Azonban a park minőségi fenntartásához, üzemeltetéséhez szükséges ezt a jelképes belépődíjat bevezetnünk.”

A nyári nyitvatartás reggel 9-től este 7-ig várható, időjárás függvényében. Rossz idő esetén a Park zárva tart. Az üzemeltetők külön figyelmet fordítanak idén is a higiéniai- és járványügyi szabályokra, több ponton is kézfertőtlenítőket helyeznek el, a mosdókat naponta többször fertőtlenítik. Emellett felhívják vendégeik figyelmét is a hatályos szabályok betartására a Park és a vendéglátóhely területén.

(Képek: Belovári András / Keszthelyi Kutyás Park)

kikapcsolódás kirándulás kutyával kutyabarát hely kutyás park kutyás program kutyás strand

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink