hirdetés

Külön étlappal fogadják a kutyákat a Gundel Kertben: igazán menő hely lett a gyerekek és az ebek számára is a patinás vendéglő

László Enikő

2022. május 10 - Képek: Gundel Kert, Fortepan, László Enikő

A Városliget mindig is nagy szerepet töltött be a kutyások életében. A Fővárosi Állat- és Növénykert a 20. században nagy figyelmet fordított a magyar kutyafajtákra, de a környék ma is népszerű a gazdik és kedvenceik körében. Mostantól pedig Budapest egyik legmeghatározóbb étterme, a Gundel is kiemelt figyelmet fordít négylábú barátainkra.

hirdetés

A budapesti Városliget igen népszerű csomópont a kutyások körében. Már az 1800-as években sokan hozták ide kedvenceiket, de ma is rengetegen járnak ide az ebekkel, akik megcsodálhatják a tó élővilágát, és a városi forgatagban hatalmas zöldterületen bóklászhatnak, és élvezhetik a kutyás élményparknak is nevezett kutyafuttatót. Itt az ebek több mint 5000 négyzetméteren szórakozhatnak. A Városligetben járva pedig a gazdik egy érdekes kutyás szoborral is találkozhatnak.

A Városliget régóta a budapesti kutyások egyik kedvenc helye. /Fotó: Fortepan – Rostóczky Alfonz

A kutyák is átélhetik a Gundel-élményt

Az első városligeti vendéglő a 18. század végén nyitotta meg kapuit. Napjainkban az egyik legnépszerűbb környékbeli étteremnek pedig kétségkívül a Gundel számít, amit 1894-ben építettek. Ami eddig sokkal inkább az elitnek szóló étterem volt, az mára már a gyermekes családok és a kutyások számára is ideális egy kis kikapcsolódásra.

Fotó: Gundel Kert

Szabó Csaba étteremvezető (Eventrend Group) úgy fogalmazott, a Gundel egy olyan étterem, amiről mindenki hallott, de csak kevesen jártak is benne. Ezen szeretnének változtatni most, hogy megnyílt a Gundel Kert, ahol mindenkit szeretettel fogadnak, legyen az két- vagy négylábú, kicsi vagy nagy. Vissza szeretnének térni a gyökerekhez, és egy fesztelen, barátságos, család-, gyermek- és kutyabarát kertet hoztak létre a vendégek számára.

Fotó: Gundel Kert

Mitől is kutyabarát?

A kisebbeknek külön játszótér van kialakítva múltidéző játékokkal, de emellett számos, állatot ábrázoló szobor is helyet kapott a kertben. A legkisebbeknek egy QR kód beolvasásával színező is elérhető, és elolvashatják vagy meghallgathatják Gundel bácsi történetének egyik meséjét.

Nemcsak a gyerekeknek, hanem az odalátogató kutyusoknak is külön étlap érhető el, hogy ők is megkóstolhassák a csodás ízeket. Így pedig azzal sem lesz gond, ha az állat könyörögve néz rád, miközben eszel, hiszen őt is meglepheted egy kis finomsággal.

Fotó: László Enikő

Az étlapon három különböző ételből választhatnak gazdák kedvenceik számára: só nélkül főtt csirkemell, rizzsel; párolt borjú színhús, vele főtt tésztával és ínyenc száraztáp falatkák is rendelhetők számukra. Emellett természetesen friss víz is ki van készítve a négylábú vendégeknek. A kutyák ételeit persze az emberekétől külön készítik, külön séffel, és persze külön is mosogatják a tálkákat.

Neked is van kutyabarát éttermed, ahol remekül érezhetik magukat négylábú barátaink? Ha szeretnéd, hogy bemutassuk, írj nekünk az [email protected] címre, hogy minél több gazdi ismerhesse meg!

Budapest Gundel kutyabarát étterem kutyabarát hely kutyabarát helyek kutyával a városban Városliget

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink