hirdetés

Megszűnik a kutyabarát vásárlás ebben a bevásárlóközpontban: a kakival voltak problémák

Szénási Szimonetta, 2023. április 11 - Képek: Getty Images Hungary

Egy népszerű bevásárlóközpont kénytelen búcsút mondani négylábú látogatóinak, mert a gazdák nem tartottak be egy alapvető szabályt.

hirdetés

A dél-glasgow-i Silverburn bevásárlóközpont kevesebb mint négy hónappal ezelőtt indította el a programot, miszerint kutyával is látogathatóvá váltak az üzletek. Ám az állattartóknak nem sikerült betartaniuk egy olyan alapvető előírást, miszerint az állatoknak tilos az épületben elvégezniük a dolgukat.

Az emberi érdekek

A mintegy 80 üzletet és 30 éttermet, kávézót, illetve élelmiszerboltot magában foglaló üzletház szóvivője megerősítette, hogy a próbaidőszak alatt „kutyapiszok előfordulását regisztrálták”, azaz magyarán szólva nem kívánatos végtermékekbe botlottak az épületben (reméljük, csak képletesen!)

Mint elmondta, az ügyben az emberek és a kereskedők érdekeit kellett előtérbe helyezniük. Ami abszolút érthető, hiszen a kutyaürülék nemcsak zavaró, de fertőzésveszélyes is. Egy olyan helyen pedig főként, ahol élelmiszerrel is foglalkoznak, sőt étkeznek is!

Dicséretes kezdeményezés

Pedig a tavaly októberben indult programnak igen dicséretes – és szintén emberbarát – apropója volt: az üzemeltetők szerették volna, ha vendégeik úgy vásárolhatnak, hogy közben nem kell szoronganiuk magára hagyott kedvencük miatt.

Ám miután a közösségi médiában többen panaszkodtak az ürülékre, a vezetők vizsgálatot indítottak, amely során több kereskedő, illetve látogató megerősítette, hogy valóban gond van a kutyapiszokkal.

Felelősség

A szóvivő hangsúlyozta, hogy az állataikért minden esetben a gazdák felelősek. Így ebbe a helyzetben is az ő dolguk lett volna összetakarítani a kutyák után. Mindemellett kiemelte, hogy a központ takarítócsapata minden esetben az érintettek rendelkezésére állt.

Az ügy kapcsán az üzletház közösségi oldalán közzétettek egy igényfelmérést. Ebből az derült ki, hogy mind az eladók, mind a látogatók többsége különféle okokból, de nem szeretnék, ha kutyák is járhatnának a központba.

Csalódás

Bár az üzletház a közleményben hangsúlyozta, hogy büszkék befogadókészségükre, a visszajelzések alapján ezügyben mégis arra az elhatározásra jutottak, hogy a jövőben nem fogadják a négylábúakat. Ez alól csak a segítőkutyák mentesülnek, akik továbbra is elkísérhetik gazdájukat az üzletekbe.

Itthon is egyre több a kutyabarát hely

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, Magyarországon is egyre több helyre viheted magaddal kedvencedet: éttermekbe, könyvtárba, sportboltba, bankba. Ráadásul a munkahelyeken is egyre megszokottabb látvány az asztalok között sétáló vagy a gazdi mellett pihenő eb. Ám nagyon fontos, hogy ha ezen helyeknek az üzemeltető részéről megvan felétek a bizalom, akkor ne élj vissza vele! Tartsd be az adott intézmény előírásait, azt pedig mondanunk sem kell, hogy kutyád után mindig takaríts össze!

Ám a legjobb, ha úgy szervezed a programot, hogy ne bent jöjjön rá jószágodra a szükség, hiszen van, ahol a takarítás csak eső után köpönyeg: a tömegközlekedési eszközökön akkor is megbírságolhatnak, ha amúgy felszeded az állat piszkát. Ennek oka, hogy az üzemeltetőnek ilyenkor fertőtlenítenie kell a járművet, ami ráadásul ezidő alatt kiesik a forgalomból is – tudtuk meg a Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatásából.

Europa Event Center
2023. október 28.

A DOGZ konferencia hiánypótló a maga nemében: kiváló lehetőséget teremt arra, hogy kutyás szakemberek, tenyésztők és érdeklődő kutyatartók meghallgathassák egymás véleményét a legfontosabb kérdésekről, aktuális információkat gyűjtsenek és személyes ismeretségekre tegyenek szert. 3 kiemelt témakör, 3 szekcióban, több mint 40 kutyás szakember szereplésével.

Részletek
Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon