hirdetés

Világhírű lett a boltkóros kutya: minden nap ugyanazért vonszolja be gazdáját a szupermarketbe

Szénási Szimonetta

2023. március 8 - Képek: Getty Images Hungary

Ez a kiskutya aztán szeret halmozni! Gazdáját minden nap szó szerint bevonszolja a boltba, hogy aztán megkaparintsa, amire vágyik – ami minden egyes alkalommal ugyanaz.

hirdetés

Csaknem három millióan látták már a videót, amin Doris, a szokásokhoz módfelett ragaszkodó eb nemes egyszerűséggel behúzza a pórázt tartó gazdit a szupermarketbe. Az üzletben pedig céltudatosan szalad útja végállomásához, ami nap mint nap ugyanaz: a játékos polc.

Rajonganak a boltkóros kutyusért

Julie Watson kedvencével közös közösségi oldalán osztotta meg a felvételt, ami igen népszerűvé tette a párost. Mint a leírásból kiderül, Doris rendszeresen megteszi ezt a kis kitérőt a sétáik során, így nyugodtan mondhatjuk, hogy a szokásává (ha nem a szenvedélyévé) vált a vásárlás. Ráadásul mindig ugyanazt a típusú játékot választja ki a kínálatból, mégpedig egy gumiból készült csontot.

@days_with_doris

Doris knows what she wants #dog #dogsoftiktok #dogs #funnydog #funnydogsoftiktok #doggo

♬ original sound – Doris Rose

Egész gyűjteménye van már

Miután megszerezte, amit akart, a kiskutya türelmesen kivárja a sort a pénztárnál, ahogy azt kell. A fizetés után pedig büszkén veszi szájába a legújabb kincset, hogy aztán hazavigye a gyűjteményébe. Mint a gazdi meg is mutatja, odahaza már egy egész készletnyi kabala várja a kis ebet. Van belőle zöld, rózsaszín, narancssárga…

A kutyák kedvenc játékai

Ahogy arról korábban már írtunk, a kutyáknak többnyire megvannak a kedvenc játékaik, ami gyakran összefügg a személyiségükkel is. Egyes jószágok a plüssökért vannak oda, míg mások a logikai eszközökért rajonganak. A labdaszenvedély pedig még ennél is mélyebbre nyúlik vissza, és összefügg a vadászösztönükkel.

Mi a helyzet a sípoló játékokkal?

A sípolós holmiknak is hasonló okból van varázsa: jól le lehet őket gyűrni, a hangjuk pedig az elejtett zsákmányra emlékezteti az ebeket. (Bár egyes jószágok félnek a túl hangos dolgoktól, így ezektől a játékoktól is.)

Egy másik elmélet szerint az emberek pozitív reakciója miatt kedvelik a sípoló figurákat. Ezekkel ugyanis könnyebben felhívják magukra a figyelmet, a szeretett gazdi pedig az esetek többségében maga is bekapcsolódik a mókába.

Azonban az is elképzelhető, hogy egyszerűen csak jobb olyan játékkal szórakozni, ami eközben hangot is ad. Vagy így, vagy úgy, a lényeg, hogy kedvenced érezze jól magát!

Az Én Kutyám Shop

Legyen szó ápolásról, etetésről vagy kutyás felszerelésekről, webshopunkban csak olyan termékeket találsz, melyeket mi magunk is szívesen használunk gazdiként.

shop.azenkutyam.hu

furcsa szokások játék kutya és ember kutya és gazda kutya játékai kutya szokásai szokás videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink