hirdetés

Bizarr reakcióval hódol szenvedélyének a kutya: egy horgászás során kezdődött minden

Szénási Szimonetta

2023. március 27 - Képek: Getty Images Hungary; Mirror

A kutyának elegendő megpillantania egy akváriumot, és máris magán kívül van. Gazdáit is meglepte a szokatlan rajongás.

hirdetés

A nyolcesztendős Teddyt gazdái, Haile Endicott és párja, Cole még kölyökként fogadta örökbe. A páros mindkét tagja szenvedélyes horgász, így nem is volt kérdés, hogy négylábújuk is velük tart a gyakori kiruccanásokra. Ám azt maguk sem gondolták, hogy a kutya is aktívan kiveszi a részét a hobbjukból. Sőt, egészen szokatlan kapcsolat fűzi majd a halakhoz.

Teddy./Kép: Mirror

Az első találkozás

Tulajdonképpen nem meglepő, hogy Teddy mostanra abszolút fanatikus lett, hiszen már kicsi korától állandó kísérője volt Cole-nak. Először 6 hónaposan tartott a férfival, és már ekkor egyértelmű volt, hogy a kutya imádja a halakat. Lelkesen próbálta maga is kifogni őket a vízből, ám ebben még semmi szokatlan nincs. Ezzel kapcsolatban a róla készült videókra érkező reakciók is megerősítették a gazdákat, hiszen sok kutyás ismerősük írta, hogy az ő kedvencük is hasonlóképp ügyeskedik. Ám az, ahogy a kifogott halakkal bánik, már sokkal érdekesebb!

Nyüszít és táncol

Teddy ugyanis nem levadászni szeretné a halacskákat, egyszerűen csak roppant boldog már a látványuktól is. Mint Cole mesélte, izgatottan nyüszít és táncol körülöttük örömében, ám egy ujjal sem bántaná őket. Néhány alkalommal megpróbált terelni is, miközben feléjük csípett, ám mikor látta, hogy ennek nincs jó vége, leszokott róla. Ráadásul enni sem hajlandó a már kifogott példányokból.

– Általában csak sporthorgászunk, és a kifogott halakat visszaengedjük, de azon néhány alkalommal, amikor megtartottuk és megfőztük a halakat, nem volt hajlandó megenni egyet sem – számolt be a több mint szokatlan szokásról a gazda.

Az alábbi angol nyelvű videóban magad is megnézheted a szenvedélyes reakciót:

Kicsit idegesítő

A pár nem tudja biztosan, hogy Teddy alapvetően rajong a halakért, vagy Cole-tól tanulta el a reakciót, ám az bizonyos, hogy a kezdetben még kedvesnek és mulatságosnak tartott szokás idővel egyre idegesítőbbé vált.

– Ted nagyon izgatott lesz, és útban van, miközben próbáljuk a halakat behúzni. Hangos nyüszítő és ciripelő hangokat is kiad közben – mesélték a gazdik, hozzátéve, hogy ez a viselkedés a többi horgászt is zavarja. Ők többnyire értetlenkedő pillantásokat küldenek feléjük, nem értve, mit csinálnak a kutyával, hogy az így reagál.

Ráadásul a rajongó kutya az akváriumok látványától is extázisba esik, szűköl és remeg, teljesen átadva magát a látványnak.

A kutya a halak láttán szűköl és táncba kezd. /Kép: Mirror

Megszoksz vagy – megszoksz

A házaspár megpróbálta leszoktatni erről a hevességről az ebet, de mivel ezekben a helyzetekben kedvencük nem tud uralkodni magán, ráadásul szemmel láthatóan valóban boldog, hogy halakat láthat, így idővel feladták az átnevelést, és elfogadták, hogy Teddy bizony ilyen. Azóta hagyják, hogy köszönjön valamennyi kifogott pikkelyesnek – minden bizonnyal az eb legnagyobb örömére.

furcsa szokások furcsa viselkedés hal horgászó kutya kutya a vízben kutya és ember kutya és ember kapcsolata kutya és gazda örökbefogadás örökbefogadott kutya rajongás szokás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink