hirdetés

Két kutya házasságát ünnepelték Indiában: meddig szabad „emberiesítenünk” kedvenceinket?

Szénási Szimonetta

2023. március 22 - Képek: Getty Images Hungary

Óriási pénzbe és rengeteg utánajárásba került, hogy egy indiai férfi kutyái összeházasodhassanak. Az eset ráadásul nem egyedi. Új divathullámról lenne szó?

hirdetés

Megdöbbentő őrület hódít Indiában, mégpedig a kutyaházasságoké. De vajon miért dönt úgy valaki, hogy kiházasítja kedvencét? Ráadásul a ceremónia nem két forintba kerül.

Hatalmas ünnepség

A közelmúltban nagy pompával, hagyományos keretek között, zenével és tánccal kísérve kelt egybe két kutya az indiai Aligarhban. Igen, nem elírás vagy félreolvasás: két ebről van szó, akiknek gazdái úgy döntöttek, összeadják kedvenceiket. A hét hónapos szuka, Jelly így hivatalosan is a Tommy nevű kan hitvese lett.

A hírek szerint Tommy Dinesh Chaudhary, a korábbi Sukhravali falu vezetőjének a háziállata, míg Jelly dr. Ramprakash Singhé, aki az atraulii Tikri Raipurban lakik.

Nem volt olcsó

A lakodalom teljesen úgy zajlott, mint egy emberek közötti szertartás esetén: a vendégek táncoltak, ettek-ittak, jól mulattak, az ifjú párt a szokásokhoz híven megkoszorúzták, majd felvonulást is szerveztek a frigy tiszteletére. Emellett a helyi négylábúakra is gondoltak, akiknek ételt osztottak az ünnepi alkalomból.

Mindez igen költséges volt, a híradások szerint a gazdák 40-45.000 rúpiát, azaz nagyjából 200 ezer forintnak megfelelő összeget áldoztak az esküvőre.

Az alábbi felvételen bepillantást nyerhetsz a szokatlan ceremóniába:

Új divat lenne születőben?

A hírek szerint nem ez az első kutyaházasság Indiában, 2022 novemberében szintén összeadtak két négylábút Gurugramban. Ekkor egy pár a szomszéd ebbel adta össze kedvencét. A gazdák elmondása alapján a házasságkötésre 100 meghívókártyát küldtek ki, amelyet nagy buzgalommal, a hindu hagyományoknak megfelelően ünnepeltek meg. A házassági szertartást akkor is hagyományos zene és tánc kísérte.

Ennek alapján felmerül a kérdés, hogy egy újfajta divathullám indult el a kutyaházasságokkal, vagy csak múló hóbort lenne az ebek összeadása, ami szemmel láthatóan segít hosszabb-rövidebb hírverést kelteni? Ha így, ha úgy áll a dolog, mindenképpen érdemes átgondolni, vajon miként élik meg az ilyen és ehhez hasonló helyzeteket az állatok?

Mi a szerepe a kutyáknak az életünkben?

Az eset kapcsán ismét el kell gondolkodnunk egy már sokszor tárgyalt kérdésen, miszerint mi a szerepe a kutyáknak a mai ember életében? Sokféle válasz adható rá, hiszen szeretett négylábúink számos helyzetben állnak mellettünk, szerető és odaadó társként. Éppen ezért megérdemlik, hogy mindent megadjunk nekik. De a minden alatt mit értsünk?

Felelős gazdaként arra kell törekedned, hogy kutyád boldog, kiegyensúlyozott és egészséges életet éljen melletted. Ehhez pedig az ő igényeinek és szükségleteinek kell kielégülnie. Ilyen szempontból mindegy is, hogy valaki családtagként vagy háziállatként tekint kedvencére, a lényeg, hogy megteremtse számára az ideális életfeltételeket. Azonban a házasság minden bizonnyal nem szerepel a kutyák igénylistáján. Akkor miről is szól mindez? Valóban a hírnév és a feltűnési vágy motiválja a gazdákat, akik kedvencüket felhasználva kívánnak rivaldafénybe kerülni? Vagy ők valóban azt hiszik, hogy ami az embereknek örömet okoz, az a kutyáknak is boldogság? Mint a medencés buli, ahova a kutyák is jelmezben „érkeztek” – szemmel láthatóan hatalmas örömükre… De említhetjük a különféle dizájner szereléseket és kiegészítőket, amikkel stílusossá lehet tenni a modern ebet (aki ebben a kérdésben nem tud nyilatkozni, így muszáj viselnie, bármit is adjanak rá.)

Ahhoz, hogy kedvenced valóban elégedett kutya legyen, ne a divatipar kínálatában vagy a közösségi média hóbortjait követve keresd a szükséges dolgokat! Etesd jól kutyádat, vidd rendszeresen sétálni, játsszatok, kiránduljatok, tanuljatok együtt; simogasd és dicsérd rengeteget, és természetesen ne feledkezz meg egészségének rendszeres ellenőrzéséről sem. Nagyon röviden ezek azok a dolgok, amire minden kutyának szüksége van.

családtag esküvő felelős állattartás felelős gazdi furcsa szokások gyerekként kezelt kutyák közösségi média kutya családtag kutya és ember kutya és ember kapcsolata kutya és gazda kutyás esküvő videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink